Ovo su srpski filmovi u trci za OSKARA (FOTO, VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
100

Zbog pandemije, Američka filmska akademija pomerila je ceremoniju dodele Oskara na 25. april 2021, a Srbija, kao i druge zemlje imaju duži rok, do 1. decembra, da pošalju ime svog predstavnika.


Na konkurs za izbor srpskog kandidata za Oskar, do sada se prijavilo sedam filmova. Reč je o sledećim ostvarenjima: “Otac” Srdana Golubovića, “Pijavice” Dragana Marinkovića, “Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića, “Ime naroda” Darka Bajića, “Dara iz Jasenovca” Predraga Antonijevića, “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića i “Realna priča” Gordana Kičića, prenose Novosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CONSTANTINE FILM (@constantinefilm)


Ova “epidemijska” godina je u Srbiji donela još jednu novinu: umesto Akademije filmske nauke i umetnosti (AFUN) koja je tradicionalno decenijama organizovala izbor našeg kandidata za Oskar, taj posao preuzeo je Filmski centar Srbije.

Komisija od 20. novembra počinje da gleda pristigle filmove, a već nekoliko dana kasnije mogla bi se očekivati njihova odluka o srpskom kandidatu za prestižnu nagradu Oskar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by City Magazine (@citymagazine_rs)

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More