Odluka kraljice Elizabete kao šamar princu: Hari treba biti “ili unutra ili van” institucije i da ne može “birati šta će”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Frank Augstein
422

Kraljica Elizabeta II odlučila je da zabrani svom unuku princu Hariju da položi venac na ceremoniji u nedelju povodom Dana sećanja, a za tu odluku trebalo joj je “čitave dve sekunde”, piše “Metro”.

“Dejli mejl” navodi da je kraljica odbacila taj zahtev jer smatra da Hari treba biti “ili unutra ili van” institucije i da ne može “birati šta će”.

Foto: Tanjug/ Victoria Jones/Pool via AP

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl odlučili su da ne putuju u Britaniju iz Los Anđelesa, gde su živeli, na službu povodom Dana sećanja zbog pandemije korona virusa. Umesto toga su položili venac na Nacionalnom groblju Los Anđelesa i ostavili cveće na grobovima dva vojnika Komonvelta, što su neki nazvali “javnom priredbom”.


Hari (36), koji je služio 10 godina u vojci, učestvovao je u ceremonijama za Dan sećanja 11 godina. Njegov brat Vilijam i otac Čarls položili su vence na ceremoniji 2020.

Vojvoda od Saseksa je zahtevao da položi venac u svoje ime, ali je odbijen. Tada su zvaničnici rekli da kraljica nije upoznata sa tom odlukom, međutim sada je izvor “Dejli mejla” rekao da je Dan sećanja “crveno slovo” u kraljičinom kalendaru. To je jedan od najvažnijih datuma za nju i ništa se ne radi bez njenog znanja, ističe “Metro”.

– Ljudi su mislili da je reakcija palate na ono što je Hari tražio bila sitničava, ali to je bila kraljičina odluka. Štaviše, ona ima veoma snažne stavove na tu temu – istakao je izvor “Dejli mejla”.

– Kraljica je veoma čvrsta u uverenju da se ne može prosto birati šta ćeš raditi kad je reč o instituciji. Ili si unutra ili si napolju – dodao je neimenovani izvor.


Navodi se da je Hari tada bio veoma uznemiren tom odlukom. On je od tada u medijima više puta govorio o važnosti Dana sećanja.

– Čak i kad ne možemo biti svi zajedno, uvek se sećamo zajedno – rekao je on u novembru.

Veza između Harija i Megan i ostatka porodice pogoršala se otkako je par iznenada odlučio da napusti svoje kraljevske dužnosti i preseli u SAD. Sada se smatra da je skoro nemoguće popraviti njihov odnos.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More