Ovako se Mika Aleksić branio na saslušanju, podrške Mileni i ostalim devojkama ne prestaju da stižu, reakcija jednog mladog glumca dugo se čekala (FOTO)

Foto: Youtube printscreen RTS
91

Mika Aleksić saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu, određen jednomesečni pritvor, a tereti se da je u periodu od 2008. do 2012. godine izvršio čak petnaest krivičnih dela nad šest devojaka, od kojih je jedna i dalje maloletna, dok je drugih pet uglavnom zlostavljao u tinejdžerskim danima, ali i po navršetku 18 godina.

Aleksić je juče po podne priveden iz stanice policije u tužilaštvo i na saslušanju je, kako se saznaje, negirao izvršenje ovih teških krivičnih dela.

Izjavio je da nisu tačni navodi nekadašnjih polaznica njegove škole, tvrdeći da nijednu od njih nije neprimereno dodirivao, a kamoli silovao. Pokušao je da objasni da je imao specifične metode rada s decom, ali je tvrdio da nikada nijednoj devojčici nije naudio. Tvrdio je da je u šoku i da ne može da poveruje u optužbe – kaže izvor. Posle saslušanja, on je sproveden u Centralni zatvor, pošto je sud prihvatio predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor.

– Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu. S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena- saopštilo je sinoć Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Podrške za Milene se samo ređaju

Od kada je izaška u javnost sa optužbom da ju je čuveni učitelj glume silovao, Mileni Radulović samo pristižu poruke podrške da istraje u započetoj borbi. Njoj se najpre pridružila koleginisa Sara Zeljković, koja je takođe prijavila Aleksića za seksualno zlostavljanje, a potom i Iva Ilinčić.

Dugo se čekalo da se oglasi i Miloš Biković koji je takođe bio đak Mikine škole. Biković se oglasio na društvenim mrežama povodom ovog slučaja.

Biković je objavio sliku koju je isprva postavila Radulović na svom profilu.

Slika je crtana verzija lika glumice, sa dodatom krunom, na kojoj piše “Nisi sama”.

Izvor Kurir, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More