Iva Ilinčić dala izjavu protiv Aleksića! Njen otac advokat napustio sudnicu

Foto: Estock/ Dušan Milenković
92

Nakon jučerašnjeg davanja iskaza oštećene Milene Radulović, danas je u Više tužilaštvo nešto pre 9 sati stigla i glumica Iva Ilinčić, koja je takođe podnela prijavu protiv Mike Aleksića.

Saslušanje mlade glumice Ive Ilinčić trajalo je puna četiri sata.

Nakon saslušanja Iva nije davala izjave, ali su njeni advokati rekli da je glumica do detalja opisala sve što je preživela zbog profesora glume Miroslava Mike Aleksića kog je optužila za seksualno zlostavljanje.

– Iva je do detalja opisala sve kroz šta je prolazila tih godina, bilo joj je teško da se priseća. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa – rekao je advokat i dodao da je Srđan Ilinčić, Ivin otac “sve to prepustio njima”.

Ona je u Palatu pravde ušla u pratnji advokata, a jedan od njih je i njen otac. On je otkrio da nije želeo da ostane u sudnici.

– Po želji moje ćerke napustio sam sudnicu, kako bi se ona osećala komfornije dok daje izjavu – rekao je za “Blic” advokat Srđan Ilinčić, otac mlade glumice Ive Ilinčić.

Srđan Ilinčić rekao je da je on u ovom slučaju i njen otac i advokat. Međutim, kako je sam rekao “danas je ipak malo više otac” i zbog toga je, na želju ćerke Ive, napustio sudnicu dok ona daje izjavu.

U Palatu pravde je stigao i Aleksićev branilac Zoran Jakovljević.

– Kad budete čuli šta odbrana ima da kaže, onda izvodite vaše zaključke. Nemojte vi suditi pre svakog suđenja – poručio je novinarima.

Time se nastavlja istraga protiv glumca Miroslava Mike Aleksića, optuženog za seskualno uznemiravanje i silovanje.

Podsećamo, jučerašnje saslušanje glumice Milene Radulović u Palati pravde u Beogradu trajalo je oko 5 sati.

Glumac Mika Aleksić uhapšen je zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, ali još čak 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve.

Za sada se od njih samo uzimaju izjave, koje će takođe biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu.

Da li će se istraga protiv glumca proširiti, odlučiće upravo ovo tužilaštvo.

Inače, sam Aleksić saslušan je 18. januara pred Višim javnim tužilaštvom, a tom prilikom je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović, kao i ostale učenice u svojoj školi.

 

Nakon saslušanja Milene Radulović njen advokat Denis Bećirović kazao je da istraga nije otvorena za javnost i da je tužilac doneo naredbu da se nikakve informacije iz predmeta ne šire. On je još juče potvrdio da će se istraga nastaviti saslušavanjem glumice Ive Ilinčić i da pretpostavlja da će se sledeće nedelje nastaviti sa saslušanjem svedoka i oštećenih.

Upitan da li zna za nove prijave protiv Aleksića, Bećirović je kazao da nema takve informacije, ali da je čuo da se još oštećenih javlja policiji.

– Ako je to zaista tačno biće proširenja istrage – rekao je Bećirović.

Precizirao je da advokatski tim Radulovića zastupa još tri devojke.

Na pitanje kako je Milena podnela današnje saslušanje, Bećirović kaže teško i u momentima “zaista jako teško”.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More