Rialda Kadrić sa 13 godina se prvi put poljubila na filmu, bavila se psihoanalizom, a jednu tragediju nikad nije prebolela! (FOTO)

foto: Printscreen Youtube
239

Rialda Kadrić, najpoznatija kao Marija iz “Žikine dinastije”, preminula je u 57. godini, preneli su mediji.

Glumica koja nam je u popularnoj komediji ukrala srca, nažalost već dugo nije bila pred kamerama. Kao i mnoge druge, ove prostore napustila je tokom burnog raspada bivše zemlje, otkrila je svojevremeno zašto se nikad više iz Londona nije vratila u Beograd.

Rialda je svojevremeno podelila s javnošću potresnu ispovest da je tokom rata koji je početkom devedesetih zadesio Jugoslaviju, iznenada preminula njena majka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FILMITV.RS (@filmitv.rs)

– Bila sam u Londonu na usavršavanju jezika. Tog 16. januara 1991. godine, kada je počeo rat u Zalivu, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu. Sedela sam u stanu u Londonu, gledala vesti, slušala o početku rata, kada me je zatekla ta vest. Aerodrom je bio zatvoren i nisam imala načina da se vratim kući. Jako sam bila vezana za svoju majku, a pošto nje više nije bilo, a rat i u bivšoj Jugoslaviji širio se celom zemljom, rešila sam da se vratim u London i tamo počnem neki novi život – rekla je Rialda, koja ni nakon svih ovih godina nije prebolela majčinu smrt.

Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

– Prvi put sam se u životu poljubila pred filmskim kamerama. I naravno da sam ja tu glumila zrelost, jer sam ja htela da pokažem da ja to sve znam. Ne savetujem, probajte bez filmskih kamera – rekla je kroz smeh Rialda i dodala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lude Godine (@_.zikina_dinastija._)

– To što sam ja možda izgledala zrelije, ili što neko dete i danas može da deluje zrelije, ili intelektualno, ne znači da emotivno to može da isprati – navela je ona.

Rialda je popularnost stekla sa samo 13 godina, glumeći u serijalu „Lude godine“. Mariju Todorović, kasnije Pavlović je igrala ukupno osam puta. Odigrala je još nekoliko manjih uloga, a od početka 90-ih godina ne bavi se glumom.

U Velikoj Britaniji je prvo radila kao novinarka i reporterka, a potom se specijalizovala za psihoanalizu. Tim poslom se bavi od polovine 2000-ih godina.

Na pitanje novinara zašto je prekinula perspektivnu glumačku karijeru, Rialda je odgovorila da je to bio mladalački eksperiment i da je posao psihoterapeuta nešto u čemu zaista uživa.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More