Svetska javnost bruji o intervjuu Hari i Megan: Gde su vam dokazi?! Ukinite monarhiju (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Kirsty Wigglesworth
55

Svetska javnost bruji o intervjuu koji su princ Hari i Megan Markl dali slavnoj voditeljki Opri Vinfri, a u razgovoru je bilo reči o brojnim temama – među kojima i to da je Megan tokom trudnoće razmišljala o samoubistvu.

Intervju je emitovan na TV mreži CBS, a prema pisanju nekih medija, Opra je za ovaj razgovor inkasirala milione dolara.

Dok javnost budno iščekuje da li će se kojim slučajem Bakingemska palata oglasiti povodom intervjua Harija i Megan, ekspert za kraljevsku porodicu Robert Džobson oštro je kritikovao par, ocenjujući da je ovo bilo “sebično” od njihove strane.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Rick Rycroft

– Ovo je bio performans od početka do kraja. Oboje su izneli ozbiljne optužbe, znajući da monarhija ne može da uzvrati. Intervju nije ispoštovao kraljicu. Napali su instituciju krune. Ovo nije šoubiznis, ovo je grozna uvreda na račun Britanaca. Bacili su veliku granatu na kraljevsku porodicu i monarhiju. Optužili su kraljevsku porodicu da su rasisti, bez da otkriju ko je to rekao. To je kukavičluk. Ne možete tek tako da klevetate. Kažu da su i mediji rasisti. Gde su vam dokazi? – kazao je Džobson, a prenosi “Daily Mail”.


– Toliko toga što je (Megan) rekla je zapanjujuće i nisam siguran da sam joj poverovao. Rekli su da im dužnosti ne znače ništa i istakli da nisu mogli da odu, te da su kojim slučajem imali tu mogućnost, učinili bi to. Kraljica je posvećena službi naciji. Ovo je preterivanje. (Hari) je rekao da su bili zarobljeni i faktički istakao da princ Čarl ne želi da bude kralj. To je jednostavno pogrešno. Ne možete da kažete tako nešto. Jedini pobednik je Opra Vinfri – zaključio je on.

“Kraljica će biti šokirana”

Još jedan od eksperata koji se bavi praćenjem kraljevske porodice, Rasel Majers, kazao je povodom intervjua da je to bilo nešto najzanimljivije što je video na televiziji i dodao kako je neverovatan broj iznetih šokantnih tvrdnji.

– Megan je bila mlada i ranjiva žena i to što je ona rekla je bilo stresno, tako da postoje pitanja na koja bi trebalo da se da odgovori… Kada kraljica (Elizabeta II) pročita šta su rekli, biće potpuno šokirana. Kritikovali su bukvalno svakog člana kraljevske porodice – kazao je Majers.

“Megan kao da je bila u zatvoru”

Anđela Levin, koja prati dešavanja u Bakingemskoj palati, kazala je da je intervju bio “prilično zapanjujuć”.

– Megan je pričala tako da se stiče utisak kao da je bila u zatvoru, to je njena narativa. Kazala je da niko nije bio tu za nju, ali je Hari bio na njenoj strani. Njoj je dodeljen jedan od najbližih saradnika kraljice, teško da niko nije bio tu za nju… Rekla je da je bila besna što su ostali bez obezbeđenja, ali su bili van zemlje – navodi Levin.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Kirsty Wigglesworth

– Užasavajuće je čuti kako kaže da je razmišljala o samoubistvu i da je tražila pomoć. Princ Hari je tražio pomoć pošto mu je majka umrla. Teško je poverovati da Hari nije pomogao. To je katastrofalno reći. Sigurna sam da će u narednim godinama Hari zažaliti što je uradio ovaj intervju. Nemaju nikakvu emotivnu inteligenciju. (Bakingemska) palata će se minimalno oglasiti – zaključila je ona.

Nakon tvrdnji Megan Markl da ju je britanska kraljevska porodica maltretirala bes je preplavio Tviter, a mnogi korisnici društvenih mreža pozvali su na ukidanje monarhije.

Intervju je iznedrio brojne popularne haštagove na Tviteru, uključujući #MeghanAndHarry i #OprahMeghanHarry. Ali, kako je nezadovoljstvo nakon izjava Megan Markla raslo, haštag #AbolishTheMonarchy (ukinuti monarhiju) postao je sve popularniji u Velikoj Britaniji, a korisnici društvenih mreža pozivali su na potpuno okončanje britanske kraljevske porodice.

Jedan komentator smatra da Velika Britanija nikada neće biti moderna, napredna zemlja dok se ne reši monarhije.

Mnogi drugi izrazili su slična mišljenja, optužujući kraljevsku porodicu za rasizam, navodeći  da je monarhija sramota za naciju.

Uključile su se i političke organizacije, te je „Momentum“, predizborna grupacija povezana sa laburistima, na Tviteru objavila svoju podršku detronizaciji kraljice i njene porodice.

Iako su mnogi ljudi izrazili solidarnost sa Megan Markl, brojni komentari pozdravili su i voditeljku Opru Vinfri zbog, kako navode, rušenja monarhije eksplozivnim intervjuom.

Korisnici društvenih mreža su takođe primetili da, ako su izjave Harijeve supruge mogle da nanesu toliku štetu, možda je kraljevska porodica previše krhka da bi se sačuvala.

Drugi smatraju da će skandal biti „zakopan“ u britanskoj štampi i da će sve brzo biti zaboravljeno.

Britanski voditelj Pirs Morgan optužio je Harija za pokušaj da svet podredi sopstvenoj porodici i pozvao je ljude da se uzdrže komentara dok obe strane ne kažu svoje.

Princ Hari i njegova supruga zvanično su se odvojili od kraljevske porodice 2020. godine i preselili u Kaliforniju.

Kraljevska porodica nije formalno odgovorila na intervju, ali su list „Sandej tajms“, pozivajući se na anonimni izvor, izvestio da je kraljica Elizabeta Druga odbila da ga gleda, preneo je RT.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More