Naš umetnik povezuje muziku Balkana sa tradicijom i kulturom Evrope: Domaći evergrin u novom aranžmanu (FOTO+VIDEO)

Foto: Naši u svetu
316

Poznat po svom bogatom i ekscepcionalnom muzičkom stvaralaštvu, jedan od vokalnih umetnika Kibi Lubenović koji nastoji da poveže muziku Balkana sa tradicijom i kulturom drugih zemalja Evrope, nedavno je premijerno predstavio domaći evergrin u malo drugačijoj obradi aranžmana i ovim povodom oduševio poštovanu publiku.

Naime, s obzirom na Kibijev dugogodišnji umetnički rad koji je ovenčan brojnim uspesima, priznanjima i gromoglasnim aplauzima iz mnogih evropskih prestonica, njegova nova muzička misija nosi doslednost kvalitetnim muzičkim žanrovima i tekstovima stvaranim na motivima tradicionalne narodne muzike. Tako je na Kibijevom muzičkom repertoaru zaživela, nova, a zapravo kultna numera „Baš mi se ne da“ jugoslovenskog kompozitora B. Košanina, ali u obradi aranžmana prilagođenog njegovoj impostaciji raskošnog vokala.

Foto: Naši u svetu

Pesma koja je obeležila stvaralaštvo autentičnog Šumadinca Milana Babića, kojem je zavičaj podario dušu i talenat, dakako će potvrditi još jednom muzički put Kibija Lubenovića i samim tim, povezati ga sa slušaocima koji takođe veruju u ljubav, lepotu jednostavnosti i stihove poput ovih koji ulivaju nadu u setna osećanja.

– U određenom momentu muzičkog sazrevanja kada sam shvatio koje pesme izvodim iskreno, iz duše, pesma „Baš mi se ne da” je predstavljala meni ogromnu želju da je snimim i donesem u svojoj interpretaciji. Na moju radost, naišao sam na pozitivne reakcije saradnika, potom slušalaca, a snimio sam je u nešto savremenijem zvuku koji se naginje rok fazonu, naravno ne odstupajući od izvorne forme pesme. Nastojao sam da me u istoj interpretaciji svi instrumenti prate uživo. Uz pomoć profesionalaca i svesrdne podrške, doživeo sam pozitivan ishod, iIzjavio je Kibi i dodao:

-Trudim se da prenesem slušaocima istinsku emociju i njome se isključivo obraćam publici širom sveta, brišući jezičke barijere jer pesmom prevashodno širim miris ljubavi i slobode“ izjavio je na konferenciji za medije Kibi Lubenović.

Izvor Naši u svetu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More