Večeras počinje „Evrosong 2019“, mediji Nevenu postavili na “gvozdeni presto”

FOTO: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
219

U Tel Avivu večeras počinje najdugovečniji televizijski šou program na svetu – „Pesma Evrovizije“. Na prvoj polufinalnoj večeri nastupa predstavnica Srbije, Nevena Božović.

Ceremonijom simboličnog defilea učesnika narandžastim tepihom, koji je održan u nedelju uveče u centru Tel Aviva, zvanično je otvoreno ovogodišnje takmičenje za „Pesmu Evrovizije“, poše RTS.

Mogli su se videti doterani, adekvatno i primereno odeveni, ali i neobično stilizovani, prenaglašeni i upadljivi, no to i jeste karakteristika ovog muzičkog spektakla.

FOTO: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Predstavnica Srbije Nevena Božović našla se danas na naslovnoj strani časopisa “The Jerusalim Post“ u haljini koju su mnogi poredili sa kostimima iz popularne serije „Igra prestola“.

„Počastvovana sam što su od 41-og predstavnika, baš mene izabrali za naslovnu stranu tako uticajnog dnevnog lista u Izraelu. Ovo je lepa uvertira za polufinale koje je večeras na programu. Nadam se da će sve proteći uspešno baš kao što je bilo sinoć na generalnoj probi, na kojoj je glasao žiri“, rekla je Nevena.

Nevena kaže da je odeća stilizovana i rađena posebno za nju.

„Iako je mnogi porede sa popularnom serijom, to nije bila vodilja dizajnerke Nevene Ivanović, ali nam imponuje da nas porede sa moćnim ženskim likovima iz Igre prestola“, iskrena je naša predstavnica na Evrosongu.

Srpskoj delegaciji sva pažnja je usmerena na nastup naše učesnice, Nevene Božović, i prvo polufinalno veče.

„To su ljudi koji prate ‘Evrosong’, koji znaju puno o svima nama, što me svaki put ponovo iznenadi, tako da, lepo je biti ovde ponovo“, kaže naša predstavnica.

„Nevena ima izuzetan glas, pesma je, takođe, jako moćna. Njen izgled, kostim, šminka. Zato smo hteli da u nastupu akcenat stavimo samo na nju i da nekim scenskim, svetlosnim, grafičkim elementima pojačamo ono što ona iznosi kroz svoj glas na scenu. Ove godine po prvi put imamo animaciju kojom smo pokušali da pojačamo taj utisak. Svetlost smo napravili malo kontrastnije, što će publika videti u prvom polufinalu“, objašnjava reditelj nastupa, Miodrag Kolarić.

FOTO: Printscreen/RTS

Po deset država koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova takmičiće se u finalu, 18. maja, zajedno sa takozvanom, „velikom petorkom“ koju čine Britanci, Španci, Nemci, Italijani i Francuzi, a direktan plasman u finale ima i Izrael, kao zemlja domaćin.

Prema prognozama svetskih kladionica, u takmičenju za najbolju pesmu Evrope najveće šanse za pobedu ima Holandija, a među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska.

Inače, 64. „Evrosong“ se održava pod sloganom “Dare to Dream” – „Usudi se da sanjaš“, u hali „Ekspo“ Tel Aviv, čiji Paviljon dva, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000 metara kvadratnih.

Prvo polufinale „Pesme Evrovizije“ RTS prenos od 21 sat na prvom programu i na kanalima RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More