Džej Zi postao prvi reper kojeg je Forbs uvrstio u milijardere

Foto:Wikipedia
399

Američki reper Džej Zi (Jay-Z), jedan od najpoznatijih i najuticajnijih repera i muzičkih producenata, danas se smatra milijarderom.

Repera je milijarderom proglasio Forbs, finansijski magazin koji svake godine objavljuje listu najbogatijih ljudi na svetu.

Forbs procenjuje da je Džej Zi, rodom iz njujorške četvrti Bruklin, sada „težak“ više od milijardu dolara, čime je postao prvi hip-hop muzičar kojem je to uspelo.

Uskoro bi to mogao postati i Dr Dre, koji se 2014. sam prozvao „prvim milijarderom u hip-hopu“ nakon što je postigao 3,2 milijardi dolara vredan dogovor sa Eplom za „Beats Electronics“, seriju zvučnika i slušalica.

Ali, Forbs je tada procenio da taj reper iz Los Anđelesa „vredi“ 800 miliona dolara.

Džej Zi, suprug pevačice Bijonse, pravog imena Šon Karter, zarađivao je kao diler u Bruklinu, a 1996. osniva svoju diskografsku kuću „Roc-A-Fella“, koja objavljuje njegov album prvenac „Reasonable Doubt“. Usledio je veliki broj albuma i 22 Gremija.

Bogatstvo je povećao poslovnim dogovorima u svetu alkoholnih pića, nekretnina i umetnina, kao i udelima u kompanijama poput Ubera i Tidala.

Izvor Inobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More