Bi-Bi-Si objavio „izgubljenu“ pesmu Fredija Merkjurija (VIDEO)

Foto:Youtube
195

Time Waits For No One prvobitno je bila deo saundtreka za mjuzikl Tajm u pozorištu „Vest end“ 1986. godine. U objavljenoj verziji glas frontmena grupe „Kvin“ Fredija Merkjurija prate i desetine pratećih vokala.

Međutim, rana verzija pesme sa drugačijom vokalnom izvedbom je sada otkrivena, a premijeru je imala na Bi-Bi-Si Radio 2.

Pesmu je napisao Dejv Klark iz grupe “Dave Clark Five”, koji je tvrdio da je početna verzija imala nešto posebno u odnosu na konačnu.

„Kada smo je prvi put snimili, otišao sam do Ebi rouda i snimili smo je samo sa Fredijem za klavirom. Naježio sam se tada. Bilo je čarobno. Onda smo došli do snimanja pesme u koju smo dodali 48 glasova. Bilo je fantastično, ali i dalje mislim da je prva verzija imala neku posebnu čar“, rekao je Klark za Bi-Bi-Sijev Radio 2.

Posle desetogodišnje potrage, Klark je konačno 2017. godine pronašao demo snimak. Nakon što je izolovao Fredijev glas, Klark je doveo pijanistu Majka Morana, koji je svirao klavir i na originalnoj verziji da snimi novu klavirsku deonicu.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More