Potresna ispovest Marine Tucaković: Ako sam preživela smrt svog sina, preživeću i rak! (FOTO)

Autorka najvećih srpskih hitova kaže da je najvažniје za obolele od karcinoma da nikada ne klonu duhom i ne padnu u depresiju, jer to vodi u sigurnu smrt.

foto:Printscreen/Youtube/TV Pink
301

Godinama nisam reagovala na simptome bolesti, zapustila sam svoje zdravlje i umalo dozvolila da me rak dojke savlada, kaže u ispovesti naš najpoznatiji tekstopisac Marina Tucaković (65)!

Opaki kancer dijagnostikoivan јој je u februaru 2018. godine i odmah je zbog veličine i ozbiljnosti uklonjen. Lekari su јој spasli život, ali je pred njom dug put do konačnog izlečenja.

Zdravlje održava ishranom, pre svega sokovima od atonijе i cvekle, a jedini porok kojeg nikako ne može da se odrekne jeste pušenje.

“Primetila sam promene na dojci i osećala sam se jako loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod lekara, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena dijagnoza. Pored toga tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to је dodatno zakomplikovalo moje i onako teško stanje”, rekla je Marina i otkrila detalje svoje borbe sa karcinomom.

View this post on Instagram

Marina Tucaković spas pronašla u veri #Izrael #Jerusalim #MarinaTucakovic #Vera #PRessSerbia Marina Tucaković borila se dugo sa karcinomom, a njene kolege, pevači i saradnici imali su veliku želju da joj pomognu, išli su nekoliko puta u Jerusalim na grob Isusa Hrista da se pomole za zdravlje tekstopisca. Naime, Marina je ubrzo posle tih njihovih putovanja u Izrael, i iscrpnih molitvi počela da se oseća sve bolje i bolje, a da sve bude još mističnije, ona od tad svake noći sanja Bogorodicu i mnoge druge svece. Kako se poverila prijateljima, dolaze joj u san i govore da je ona Božije dete, da je posebna i da će se sigurno izlečiti. Od tada je njena vera mnogo dublja i posvećenija, pa i sama redovno odlazi na liturgije i poštuje svaki post, a obećala je i da će otputovati u Izrael čim još malo ojača, preneli su mediji. Izvor: Skandal

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia) on

“Nisam, bila izenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno regovala reagovala niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem да se borim. Odlučila sam da sledim sve preporuke lekara i moj ključni savet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Lekare morate slušati”, ispričala je Tucakovićeva i dodala:

“Operisana sam i lečila se na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Nakon operacije dolazila sam i odlazila iz bolnice, i to je trajalo mesecima. Bila sam u veoma lošem stanju, rezultati su bili katastrofalni. Nakon operacije pojavila mi se i voda u plućima, što je dodatno otežavalo moje zdravlje stveno stanje i pravilno mi tegobe toliko da je bilo vode da su mi uradili čak 20 punkcija, izvlačenja vode špricem. Prvih godinu dana bila sam na hormonskim tabletama, a zatim je usledila i deset zračenja, pa citostatici. Sada sam počela sa hemioterapijama, preventivno, zbog nekih sekundarnih promena. I sve to iziskuje dosta vremena u bolničkom krevetu. Ali i na to sam se navikla, i zbog svoje želje za životom, ali i zbog divnih lekara i sestara koji mi daju volju da se borim”, objašnjava Marina i dodaje šta je sve dobro koristiti u fazi lečenja.

“Ništa posebno nisam ni jela ni pila, samo sam povela računa o unosu šećera i masti, kako zbog dijabetesa tako i zbog samog raka, jer puno masnog i slatkog ne prija”, dodala je Marina.

“Jela sam dosta voća i povrća, pila sok od cvekle i aronije. lšla sam i na metabotičke infuzije, jer mi baš prijaju. Primila sam i dve imuno-vakcine u Nemačkoj, a na jesen možda odem i po treću. Jedino cigarete nisam uspela potpunosti da ostavim”, iskrena je Marina Tucaković.

Marina i dalje uspešno vodi borbu sa kancerom dojke.

“Moje zdravstveno stanje nije idealno, all je sto puta bolje nego na početku. Zato savetujem svim ženama da ne idu mojim putem, već da čim primete neku promenu odu kod lekara, jer je vreme lek. Bolest nijde naivna, rak je kao neka epidemija koja napada sve više mladih. Ako sam preživela smrt svog sina, preživeću i bolest.

Kaže da je najvažniје da neko ko oboli od karcinoma nikada ne klone duhom i ne padne u depresiju, jer to vodi u sigurnu smrt.

“Bitno je da žene ne odustanu i da se ne predaju, već da budu realne i imaju taj nagon za životom”, rekla je Marina.

Izvor Informer
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More