Veliko iznenađenje za obožavatelje slavnog Bitlsa! Pol Makartni sprema svoj prvi mjuzikl!

On je već napisao sedam pesama za svoj prvi mjuzikl.

foto:printscreen/youtube
52

Slavni bivši član “Bitlsa” Pol Makartni saopštio je da radi na svom prvom mjuziklu i da je trenutno u završnoj fazi pisanja pesama za muzičku pozorišnu adaptaciju filma Frenka Kapre iz 1946. “Divan život” čija se premijera očekuje krajem 2020.

Makartni, 18-struki dobitnik Gremija, piše muziku i radi na tekstu zajedno s britanskim dramaturgom Li Halom, koji je napisao scenario za film “Billy Elliot” te s Eltonom Džonom supotpisuje istoimeni mjuzikl, a autor je i biografskog filmskog blokbastera o Eltonu Džonu “Rocketman”. Producent je Bil Kenrajt.

Film “Divan život” (It’s a Wonderful Life), s Džejmsom Stjuartom u glavnoj ulozi čoveka kog je napustila sreća te ga, na sam Božić, od samoubistva spasava anđeo čuvar, postao je jedan od najpoznatijih i najemitovanijih filmova svih vremena i obožavani božićni klasik.

“Nikada me nije posebno privlačilo pisanje mjuzikla, ali nakon što smo se Bil i ja našli i popričali s Lijem, nekako mi se učinilo da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno. ‘Divan život’ je univerzalna priča s kojom se svi možemo poistovetiti”, naveo je u saopštenju Makartni.

On je već napisao sedam pesama za svoj prvi mjuzikl.

“Te vas pesme vode negde gde niste očekivali da ćete otići. Zvuče jednostavno, ali to je varljivo”, rekao je Kenrajt

Zajedno s Džonom Lenonom, Makartni potpisuje neke od najpoznatijih i najdugovečnijih pesama u istoriji pop muzike.

Od raspada “Bitlsa” 1970. objavio je više od 25 studijskih albuma, uključujući pet albuma originalne klasične muzike.

Prošlog vikenda, Makartni (77)  je završio američki deo svoje poslednje turneje.

Izvor N1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More