Dan koji je Ameriku zavio u crno! Jedna od najlepših žena sveta monstruozno mučena pa ubijena! (FOTO)

U trenutku ubistva glumica je odbrojavala poslednje dane do porođaja

372

Osmi avgust 1969. godine zauvek će ostati zabeležen kao dan jedne od najvećih i najstrašnijih tragedija u Americi.

Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta “Porodica” Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godini holivudska glumica Šeron Tejt, jedna od najlepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala je poslednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući.

View this post on Instagram

“In just the last few months Sharon was beginning to come into her own. She never cared about being beautiful. She never even really cared about acting. She just wanted to love and be loved. And have her baby. I know that if she'd lived and had the baby everything would have been different for her. Because that is what Sharon really wanted. She was just a little girl from Texas who was so incredibly beautiful that she got swept up in all of the Hollywood nonsense. But all she ever wanted was what every woman wants — a man to love and a baby of her own. I can't believe that the murderers knew her. To know Sharon, to really know her, was to love her. There is just no way that anyone who knew her could have hurt her so.”—Sheliah Wells (one of Sharon’s close friends). Picture taken by Terry O’Neill around the time she filmed 12+1 , in Europe, 1969.

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile) on

Nesrećna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila pažnju svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove.

Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu “Eye of the Devil” (Oko đavola), kada produkcija ostaje zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac “All eyes on Sharon Tate”, koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

View this post on Instagram

Sharon Tate, 1964.

A post shared by Sharon Tate (@sharontatefile) on

Ubrzo nakon premijere, Šeron Tejt upoznaje mladog reditelja Romana Polanskog, koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Krajem iste godine, Šeron ostaje trudna i par pronalazi vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja, nesrećna Šeron planira dolazak na svet svog prvog deteta i odmara se u društvu nekolicine bliskih prijatelja. “Porodica” Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More