Tačno 50 godina od kako su Bitlsi ovaj pešački prelaz u Londonu učinili najpopularnijim na svetu (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
99

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitls obeležilo je danas u Londonu 50 godina od izdavanja albuma „Abbey Road“ tako što su ponovo pravili fotografije sa naslovnice tog albuma.

Pre tačno 50 godina, 8. avgusta 1969. godine u 11:35 ujutro nastala je čuvena fotografija slavne četvorke Džona, Pola, Džordža i Ringa kako prelaze pešački prelaz ispred studija „Abbey Road“.

Foto: PrintScreen/YouTube

Ova fotografija, koja je upotrebljena kao naslovnica pretposljednjeg studijskog albuma benda, postala je jedna od najpoznatijih u istoriji muzike.

Obožavaoci su danas mobilnim telefonima, na pešačkom prelazu koji je postao mesto hodočašća obožavalaca Bitlsa iz celog sveta, pravili fotografije u znak sećanja na naslovnicu albuma Bitlsa.

„Svakog sata, svakog dana ima obožavalaca na ovom pešačkom prelazu“, rekao je Ričard Porter, turistički vodič koji je organizovao današnje obeležavanje.

„Video sam mnogo različitih poziranja na prelazu, od parova koji tu prave svoje svadbene fotografije do ljudi koji prelaze goli“, dodao je on.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More