Jedan od najboljih fudbalera ex-yu usvojio četvoro dece a zatim se dogodilo čudo! (FOTO)

Foto: Ilustracija
141

Jedan od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije Zvonimir Boban danas proslavlja 51. rođendan. Svi ljubitelji sporta sasvim sigurno znaju epizodu koja je donekle lansirala ovog igrača u epicentar fudbalske javnosti – kada je nasrnuo na policajca tokom nereda na “Maksimiru” 1990. godine.

Poznati Hrvat karijeru je započeo u Dinamu iz Zagreba, ali su ga putevi života odveli u Milan gde je zabeležio značajne uspehe. No, ono što je nama daleko zanimljvije kao ženama jeste njegova neobična sudbina i ljubavna priča.

Zvonimir je suprugu Leonardu upoznao krajem osamdesetih u jednom zagrebačkom butiku gde je radila kao prodavačica. Danima je svraćao u butik, razgledao garderobu i pravio se da traži pravi sako za sebe, sve dok nije skupio hrabrost i pozvao ovu lepu manekenku u usponu na sastanak.

Leonarda je svojevremno ispričala kako joj je bio toliko šarmantan da je odmah zamišljala kako bi bilo biti njegova žena, ali i da je znala da je on pravi izbor jer je prilikom svakog izlaska imala osećaj da je trese struja čim bi im se sreli pogledi.

Ova priča imala je srećna kraj – stali su na ludi kamen u Milanu 1993, ali ih je u godinama koje će doći sačekala teška borba za potomstvo. Kako nisu mogli da dobiju dete, posle četiri godine braka rešili su da usvoje devojčicu Mariju, ali su nastavili da se nadaju i biološkom detetu.

Ipak, kako je Leonarda i dalje imala poteškoće da zatrudni, par se pet godina kasnije ponovo odlučio na usvajanje, ovog puta bio je to dečak Gabrijel. Par je uporedo sa bitkom za potomstvo, često vodio i borbu protiv spekulacija javnosti – neprestano su tu bila govorkanja da su rešili da se razvedu.

Tome su najbolje stali na put kada su 2007. usvojili još dvoje dece – blizance Martu i Rafaela.

Uvek sam govorila da Bog svakoga pomazi po glavi, samo treba strpljivo čekati svoj red “, izjavila je Leonarda Boban još davne 2001. godine za hrvatske medije, i zaista – lepi dani su je čekali.

Srećna šestočlana porodica se uvećala za još jednog člana 2010, posle bezbroj hormonskih terapija i onda kada su se sve nade već ugasile, Leonarda je ostala trudna i u 40. godini na svet donela devojčicu Ružu.

No, rođenjem malene Ruže ništa se nije promenilo u odnosu sa drugom decom – količina ljubavi se samo povećala!

“Jedino što je drugačije je način na koji su naša deca postala naša. Ljubav se nije promenila. I Marija i Gabrijel i Rafael i Marta neprestano su mi u mislima. A gotovo je neverovatno da su svi plavi i po svemu liče na Zvonimira”, istakla je ova zanosna brineta jednom prilikom.

Leonarda se godinama bavila modnim dizajnom, čak je imala i butik u Milanu, a potom i u Zagrebu, a potom se oprobala i kao ugostitelj. No na koncu svega, rešila je da se u potpunosti posveti deci i suprugu, a Zvonimir je u nekoliko navrata istakao kako je ona za njega jedina i posebna.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More