Ivana oživela lik Sofije Bauman i očarala Srbiju, “obe smo slične i verujemo u ljubav” (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTUbe
1,431

Prva epizoda dugoiščekivane serije “Crveni mesec” sinoć je premijerno prikazana na televiziji Pink u 21h. Glavna uloga u ovoj ljubavnoj i snažnoj istorijskoj priči pripala je mladoj Ivani Dudić.

Ivana Dudić je kroz seriju “Crveni mesec” oživela lik Sofije Bauman, ćerke austrougarskog poslanika, koja se zaljubljuje u mladog srpskog oficira Nikolu Stanimirovića, kog glumi Miloš Đurović.

“Zanimljivo je to što je ta devojka, Sofija Bauman, iznad svog vremena. To je 1913. godina, a ona u svemu tome prednjači, vuče svoju generaciju, vuče žene. Ona se bori za sva ženska prava, bori se za svoje mišljenje, za svoj stav”, rekla je glumica u intervjuu za Pink.rs, a zatim otkrila da su ona i Sofija veoma slične, zbog čega joj je bilo mnogo lakše da uđe u ulogu:

“Mi smo veoma slične, obe verujemo u ljubav, borimo se za istu i veoma smo buntovne”.

Scenarista i reditelj Roman Majetić angažovao je uglavnom nove glumce čiji su izmišljeni likovi smešteni u realan istorijski kontekst.

“Kada sam video Ivanu Dudić, rekao sam, to je Sofija o kojoj sam pisao, dok Miloš Đurović igra dobrog dečka u seriji. Njegov lik je najnezahvalnije glumiti, toliko je dobar da će postati loš”, objasnio je Majetić u intervjuu za “Novosti”.

Radnja ovog ljubavnog trilera, prepunog političkih spletki i prevara, smeštena je u period od 1913. godine, kada je Srbija pobedom u Balkanskim ratovima povratila deo teritorija, do kraja 1915, kada je austrougarska vojska okupirala Beograd.

Ivani Dudić ovo nije prvi put da snima epohu, ali joj je ovo prvi istorijski projekat na kom je angažovana. Tokom rada na “Crvenom mesecu” naučila je da iza faktografskih činjenica stoje živi ljudi sa svojim manama i vrlinama, sumnjama i dilemama.

“Sofija je pametna, lepo vaspitana devojka sa manirima visoke klase tih vremena. Koliko god veruje u ljubav, nekako joj se uvek opire, sve dok joj se na jednom balu ne sretne pogled sa srpskim oficirom Nikolom. Od tog trenutka njen život se u potpunosti menja”, opisuje Ivana svoj lik, a ovaj susret imaćete večeras prilike da vidite u prvoj epizodi serije “Crveni mesec”.

Od mađioničarske bine do kraljevskih dvorova

Velika ljubav Ivane Dudić je i mađioničarstvo kojim se bavila u detinjstvu. Tu ljubav je nasledila od oca Dragoslava Dudića, poznatog mađioničara, a sa 9 godina je postala vicešampionka Balkana u scenskoj magiji.

“Da, to me je privuklo sceni. Takmičila sam se u toj veštini i volela sam publiku, volela sam da je animiram i usrećujem”, rekla je svojevremeno Ivana.

Znate je kao Jelenu iz “Urgentnog centra”, Cocu iz “Čizmaša”, Milanku iz “Ubica mog oca” i Unu Radović iz “Istina i laži”, a večeras ćete je upoznati u ulozi fatalne Sofije Bauman.

Izvor Blic žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More