Ovo su pesme uz koje i “Novi fosili” plaču na koncertima

Za 50 godina zajedništva "Novi fosili" obeležiće jednogodišnjom turnejom

Foto: Facebook/Novi fosili
484

Retki su oni koji imaju sreću da proslave 50 godina zajedništva, a upravo takvu, zlatnu godišnjicu slave Novi fosili. Zato su, u sklopu velike regionalne jednogodišnje turneje, odlučili da ispričaju “Priču o 50 godina grupe Novi fosili” koju su prigodno nazvali po svom velikom hitu “Za dobra stara vremena”. Turneju su započeli u Zagrebu, gde su već rasprodali dva koncerta, a nastavljaju u Beogradu 15. novembra u Sava Centru, a nakon toga i u Ljubljani.

❤ljubav❤

Gepostet von Sanja Dolezal am Freitag, 4. Oktober 2019

„Kontaktirali smo i članove koji su bili na početku grupe, nadamo se da će nam se neki od njih pridružiti i otpevati pesme iz tog razdoblja. Na primer, mnogi ne znaju da su Novi fosili, kad su ih Slobodan Momčilović Moka i Marinko Colnago osnovali 1969. godine, bili samo muški bend. Iz tog razdoblja mnogi znaju pesmu ‘Kad naš brod plovi’, a ne znaju da su je snimili i izveli baš Novi fosili. Šest godina kasnije, bendu su se pridružili Đurđica Barlović, Vladimir Kočiš Zec i Rajko Dujmić. Pesme iz tog razdoblja izvodimo obavezno, a ovaj put ćemo izvesti i neke iz razdoblja kad su u bendu pevale Nataša Mirković i Jelena Fošner. Dakle, mnogo je ljudi stvaralo ovaj bend, svako je ostavio deo sebe i dao svoj pečat grupi. Mislim da je dobro da ispričamo priču o grupi koja je ostavila trag u pop muzici na ovim prostorima – zaključila je Sanja.

❤ljubav❤

Gepostet von Sanja Dolezal am Freitag, 4. Oktober 2019

Izvor Blic, RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More