Ovde je slavni glumac provodio dane, u njegovoj omiljenoj kafani “Batino ćoše” (FOTO)

FOTO: Wikimedia Commons
155

Ovog leta je jedna ulica nazvana po našem velikanu Bati Živojinoviću, a u njegovoj omiljenoj kafani na Vračaru posvećen mu je poseban kutak.

U pitanju je sto za kojim je obično sedeo i provodio dane. Kako izgleda Batino ćoše, da li drugi gosti mogu da sednu za Batin sto i šta o Bati kaže njegov prijatelj vlasnik kafane, piše TV Prva.

Ukoliko uđete u ovaj restoran, Požarevačka 51, s leve strane u levom ćošku prvo što ćete primetiti jeste ovaj sto i piše #rezervisano#. To vam neće biti čudno ali ako bacite pogled na zid onda ćete videti slike našeg čuvenog velikana srpske kinematografije i ukoliko budete porazgovarali sa zaposlenima ovde u restoranu shvatićete da je upravo ovaj sto bio taj gde je naš velikan Velimir Bata Živojinović svakodnevno sedeo i provodio svje dane, baš zato što je živeo preko puta.

Foto: PrintScreen/TV Prva/Batino ćoše

Pored toga što je bio veliki glumac on je istovremeno bio i veliki boem a to će mi potvrditi i vlasnik ovog restorana Igor Simić a ujedno i njegov dugogodišnji prijatelj.

Kakav je Bata bio boem?

Bata je bio jedan odvećih boema, bio je šaljivdžija, bio je dobar prijatelj i dobar gost, veliki glumac.

Kako je izgledala njegova rutina kada dođe ovde? Šta je on voleo da radi kad dođe ovde?

Od ranih jutarnjih sati dolazio je na kafu i onda je ostajao po čitav dan koji je provodio ovde sa nama, znaoje nekad i da ruča, držao velike sastanke, sve intervjue je sa svim novinama sastavljao ovde. Dolazili su iz svih novina ovde u restoran.

Voleo je društvo?

Voleo je društvo, život, voleo je sve.

Foto: PrintScreen/TV Prva/Batino ćoše

Čujem da je voleo i da pozdravlja goste?

Da. često je znao da ustane i pozdravi gosti, d aih pita kako su, da li su zadovoljni, ovo je bio njegov drugi dom, druga kuća.

Da li je dozvoljeno da ljudi sednu za ovaj sto?

Naravno da da. Pitaju odmah je l može, mi kažemo može ili ne zavisi kako kome.

 

 

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More