Brena pred koncerte u Zagrebu: Kada pevam “Jugoslovenku”, pomislim na sve ljude koji žive na Balkanu

Foto: PrintScreen/YouTube
284

Folk zvezda Fahreta Jahić Živojinović (59), alijas Lepa Brena, koja je prošle godine koncertom u beogradskoj “Areni” proslavila 35 godina karijere, održaće dva koncerta u Zagrebu – 14. i 15. decembra u tamošnjoj “Areni”, prenose Novosti.

U intervjuu za splitsku “Slobodnu Dalmaciju”, uoči tih koncerata, Brena kaže da joj je jedan od najtežih perioda bio kada se raspala bivša Jugoslavija, a na konstataciju da i danas mnogi sa setom slušaju njen istoimeni hit, odgovara da je većina ljudi na Balkanu nostalgična.

“Kada govorim o Jugoslaviji, ne govorim ni o kakvoj političkoj tvorevini, pevala sam o njoj kao zemlji u kojoj živimo”, rekla je Brena.

Primetila je da što više vremena prolazi, misli da je publika koja dolazi na njene koncerte nostalgična u smislu dobrosusedskih odnosa i komunikacije jer smo, kako je kazala, geografski, kulturološki pa i ekonomski usmereni jedni na druge:

“Kada pevam “Jugoslovenku”, pomislim na sve ljude koji žive na Balkanu, to je pesma posvećena prijateljstvu između naroda, nezavisno od toga koje su religije, boje kože i pola. Ako se jedna Evropa udružila, zbližila i napravila ekonomsku strategiju opstanka, misli da to treba da se dogodi i na prostoru koji se nekad zvao Jugoslavija.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More