Željko Samardžić: Bežali smo od rata, nismo hteli u Ameriku, Kanadu, zadržala nas je ljubav Beograđana

Youtube printscreene Nasa televizija
364

Već dugi niz godina jedan od najpopularnijih pevača u našim krajevima, Željko Samardžić, na konferenciji za medije, održanoj u četvrtak, u “Džez kantini Lisabon”, najavio je da će, pored već rasprodatog koncerta u Centru “Sava” 23. decembra, na istom mestu zapevati i dan kasnije, u utorak 24. decembra, pišu Večernje Novosti.

Koncerti su, simbolično, nazvani “25 godina ljubavi iz Beograda”. Čuveni šarmer će obožavaoce svih generacija ponovo obradovati brojnim hitovima, kao što su “Grlica”, “Slutim”, “Dobar dan, tugo”, “Ljubavnik”, “Ja te volim više”…

“Devedesetih, kada sam se, iznenada, pojavio kao pevač i javna ličnost, desilo mi se da imam tri koncerta u Centru “Sava”, koje sam nazvao “Beogradu, s ljubavlju” – podsetio je Samardžić. – Tih nesrećnih godina došao sam sa svojom porodicom, u nadi da ćemo da nađemo sunce pod nebom. Bežali smo od metaka, rata, hteli smo da budemo negde gde pevaju ptice. Nismo ni slutili da ćemo ostati, zadržala nas je ljubav Beograđana. Doneli smo odluku da ne idemo u Australiju, Ameriku, Kanadu, kao što su učinile mnoge familije sa ovih prostora. Zahvalan sam Beograđanima na ljubavi, poštovanju i pažnji svih ovih godina. To je osnovni razlog zašto sam ovako nazvao koncert. Sve moje turneje su polazile odavde. Prvo bih imao veliki koncert u Beogradu, pa onda odlazio na druge destinacije. Uvek se s osmehom vraćam voljenom Beogradu, pominjem ga u mnogim pesmama.”

Samardžić je nedavno snimio spot za staru pesmu “Ne spominji ljubav”.

“Mnogi je vole, a i ja. Hteo sam da oslikamo atmosferu kakva će biti u Centru “Sava”. Ovo za mene nije samo koncert, već svečanost. Biće više od 50 muzičara na sceni, takav doživljaj do sada još nisam imao. Živim za to, brojim dane do trenutka kad ću se popeti na binu.”

O zakazivanju drugog koncerta…

“Bilo je mnogo ljudi koji su me zvali i molili za karte. Nisam, nažalost, bio u situaciji da bilo kome pomognem, ali, evo sada prilike i za to. Zahvaljujem se CEBEF-u koji je organizovao koncerte.”

Željko i dalje ponosno nosi bradu i brkove, međutim, ne isključuje mogućnost da se uskoro obrije.

“Mnogi mi putem interneta, najviše na “Instagramu”, kažu: “Željko, ja i dalje volim kako vi pevate, ali zašto ste pustili bradu i brkove? To vas je tako postarilo”. Ja sam čovek koji želi da udovolji svakom, koliko je to moguće, i ako se to slaže sa mojim moralnim kodeksima. Možda se ovoga puta potrudim da obradujem one koji žele da me vide bez brade i brkova. Nisam još odlučio.”

Samardžić sprema novi album sa, kako kaže, nekoliko dueta.

“Jedan od njih je sa “Crvenom jabukom” – otkriva za “Novosti” Željko. – Treba da to oslikamo i pustimo. U pripremi je i duet sa jednom divnom pevačicom. Ima i dosta lepih solo pesama koje će se naći na tom izdanju.”

Izvor Večernje Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More