Zbog ovog poteza mnogi misle da se Hari i Megan više neće vraćati u Veliku Britaniju

Foto: PrintScreen/YouTube
49

Hari i Megan otpustili su 15 zaposlenih u Bakingemskoj palati. To je najsigurniji znak da se supružnici i njihov sin Arči početi novi život i da se neće vratiti u Veliku Britaniju.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preneli su vest svom timu lično u januaru, posle objave da odlaze iz kraljevske porodica. Ovo je najsigurniji znak čvrste odluke Harija i Megan da napuste kraljevsku porodicu i presele se u Severnu Ameriku, prenosi Blic.

Sinoć su iz Bakingemske palate rekli da ne žele da komentarišu pitanja zapošljavanja, ali je jasno da su kraljica, princ Čarls i princ Vilijam svesni događanja van kraljevske porodice.

– S obzirom na njihovu odluku da istupe iz kraljevske porodice, kancelarija u Bakingemskoj palati više nije potrebna. Dok se detalji još finaliziraju i ulažu se napori da se ljudi preusmere u kraljevsko domaćinstvo, nažalost, biće određenih viškova – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici za “Dejli mejl”.

Kraljica Elizabeta pozvala Megan i Harija da dođu, neće moći da odbiju

Među onima koji će izgubiti posao su novoimenovana privatna sekretarica, Fiona Mekilvam, kao i njihova iskusna osoba za komunikacije Sara Latam. Harijeva dogogodišnja koordinatorka programa Klara Logran, koja je ranije radila za Baraka Obamu i bila viši savetnik za kompaniju Hilari Klinton, njena zamenica i pomoćnica sekretara za komunikacije Marin Gafni, takođe će otići. Dugogodišnja članica Bakingemske palate igrala je glavnu ulogu kada je pitanju podrška i organizacija zvanične turneje Harija i Megan po Australiji i Africi. Kraljica ju je proglasila članom Kraljevskog viktorijanskog reda zbog svoje odane službe.

Druga novinarka koja je izgubila posao je Džuli Burlej, koja je radila za Harija, Vilijama i Kejt tokom njihove veoma uspešne kampanje za mentalno zdravlje.

Dejvid Vatkins, iz modne kuće “Barberi”, stručnjak za društvene medije, takođe je dobio otkaz.

Prema rečima izvora “Dejli mejla”, iako je Megzit bio potpuni šok za tim, većina prihvata njihovu sudbinu.

– Vojvoda i vojvotkinja imaju mali tim, manje od 15 ljudi. Tim im je veoma odan, razume i poštuje odluku koju su doneli. Svi su bliski i podržavaju jedni druge. Tim je trenutno zauzet planiranjem budućnosti ove porodice – rekao je izvor i dodao da to uključuje muzički festival u Rojal Albert holu 7. marta, što će biti poslednji angažman Harija kao generala-kapetana Kraljevskih marinaca.

Takođe, očekuje se da će on i Megan prisustvovati proslavi Dana zajedništva 9. marta.

Kada su početkom januara objavili svoj odlazak iz kraljevske porodice, Hari i Megan su insistirali da vreme provode između Velike Britanije i Severne Amerike. Ali, zbog njihovog poslednjeg poteza, svako putovanje u Veliku Britaniju će biti ograničeno.

– Mislim da će se ponekad vraćati u Britaniju. Oni planiraju da održavaju taj posao u Velikoj Britaniji – rekao je jedan od izvora “Dejli mejla”.

Pojedini zaposleni koji će otići, sarađivali su sa Harijem mnogo pre nego što se venčao sa Megan.

– Mislim da nikoga neće iznenaditi da su te neverovatno teške okolnosti za njihov tim. Svi su oni dobri ljudi, veoma odani i sjajni u svojim poslovima – dodao je jedan od izvora kraljevske porodice.

Drugi insajder je jasno stavio do znanja da je odluka para da angažuje tim američkih agenata i publicista, od kojih su mnogi radili za Megan kada je bila glumica, otežala život zaposlenima u palati.

Par je organizovao privatne angažmane i birifinge sa američkim timom i angažovao je kanadskog dizaijnera da napravi novu veb stranicu bez ikakvog učešća kraljevskih savetnika. To je dovelo do brojnih grešaka.

– Postoji nekoliko slučajeva kada im je tim kraljevske Palate jasno dao savete i nisu ih poslušali. Učinili su sve suprutno od onoga što su međunarodni savetnici, publiciste i prijateljia visokog profila govorili da urade. Mali tim će i dalje biti privatno zaposlen u Londonu da bi nadgledao Harijevu novu inicijativu za putovanja Travalist, koju je pokrenuo prošle godine. Veruje se da će otpuštanja biti zaključena onog trenutka kada Hari i Megan i zvanično se odreknu kraljevskih titula. To će verovatno biti sredinom ili krajem marta, kada se vrate sa poslednjih službenih obaveza – otkrio je izvor.

Ričard Kej: Toliko o održavanju veza sa Britanijom

Niko zaista ne može da kaže da nisu videli da to dolazi. Na kraju je razdvajanje usledilo na tom istorijskom samitu u Sandringamu, kada je objavljeno da Hari i Megan napuštaju kraljevski život.

Privatno, mnogi u kraljevskom domaćinstvu zapitali su se koliko bi takav dogovor mogao da funkcioniše u praksi. Za osoblje, koje je čak juče bilo na strani kraljevskog para, pre svega zbog izveštaja da se princ družio sa Goldman Saksom, najmoćnijom svetskom investicionom bankom, njihova otpuštanja su, naravno, lična tragedija. Mnogi su bili opijeni uzbuđenem koje je okruživalo par nakon venčanja 2018. godine, privučeno njihovim obećanjima da će biti najperspektivniji i najmoderniji članovi Kraljevske porodice ikada. Neki su odustali od drugih poslova, a verovatno je da se samo nekolicina njih može primiti na radna mesta u druge palate.

U međuvremenu, Harijeva supruga je u novom domu u Kanadi angažovala tim uglavnom američkih profesionalaca koji su joj pomogli da razvije karijeru glumice. Sada će oni voditi bračni par. Bez londonskih savetnika, Hari će verovatno postati sve više zavisan od Meganinog tima.

Harijev baka je pre mesec dana pažljivo i precizno govorila o raspravi koju je vodila “o budućnosti njenog unuka i njegove porodice”.

Tada je jasno rekla da su im vrata i dalje otvorena. Neizbežni zaključak je da su, izdajući obaveštenja o višku zaposlenih, Hari i Megan sami zatvorili ta vrata.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More