Jelena Đoković iskreno o roditeljstvu, o tome šta joj najteže pada u vezi sa decom i kako provode vreme kad deca spavaju (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
140

Jelena Đoković u uključenju uživo na Instagramu ispričala je mnoge detalje vezane za odgajanje njenih i Novakovih naslednika Tare i Stefana, te dala mnoge korisne savete drugim roditeljima.

Jelena Đoković najpre je otkrila da sa starijim detetom, sinom Stefanom koji ove godine puni šest godina, najviše uči kroz priče i čitanje knjiga.

– Ja jako volim priče, i sama tako učim dosta. Gledamo da, nakon svake pročitanje knjige, nađemo neku primenu toga sto smo pročitali. Ja sam pokupovala gomilu knjiga na engleskom i prevodila sam ih na srpski, jer sa Stefanom pričam samo na srpskom, pre kada smo imali dadilje one su pričale na engleskom i tako je on učio i to kao drugi jezik. Ali mi u kući pričamo na srpskom – rekla je na početku Jelena.

– Ja sam kao i svaka mama primetila da posle izvesnog vremena ni taj sistem ne pali, da moramo da nađemo druge načine da animiramo decu. Stefan me do skoro nije pitao za TV ili za Ajped, a to recimo sada dosta traži. Imam problem sa tim, odolevam i ne odolevam, u nekim trenucima popustim. Pre neki dan sam popustila i gledali smo film “Doktor Dulitl”, to sam izabrala jer sam smatrala da će to i njima biti zanimljivo. Iz tog filma smo takođe izvukli pouku da strah i neznanje dovode do odluka da nešto napadnemo i želimo da odgurnemo, iz scene kada jedan doktor napada drugog u filmu – ispričala je Jelena.

 

View this post on Instagram

 

“If a child can’t learn the way we teach, maybe we should teach the way they learn.” – @hellylumgair 🌟 Join me tonight at 8pm CEST on Instagram Live to discuss parenting and home schooling during these quarantine times. I’ll be welcoming my friend Helen Lumgair “The Educationalist” on with us to share her wisdom, insight, and positive presence. So many people have already shared questions for her – feel free to comment with more below and let us know if you’re joining us tonight! 😘 Najbolji način da učimo je kroz igru – to kažu najveći stručnjaci y polju ranog razvoja. Pridružite mi se večeras u 8pm na Instagram live da pričamo o načinima kako da učinimo učenje zanimljivim našoj deci dok smo svi zajedno kod kuće u ovo vreme izolacije. Moja prijateljica, Helen Lumgair, će nam se pridružiti i podeliti sa nama njena iskustva i ekspertizu. Već godinama saradjujemo i razmenjujemo ideje i verujem da će vam biti korisno da je upoznate! Već ste mi poslali puno pitanja ali svakako nastavite da pišete i dole u komentarima i vidimo se večeras 😘 @novakfoundation #Care4Kids #BelieveinTheirDreams

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on


Zatim se osvrnula na česta putovanja koja remete dečju rutinu, a kako je navela ona i Novak sa tim se posebno susreću u slučaju mlađeg deteta, trogodišnje ćerke Tare.

– Imam problem sa Tarom, kada putujemo, menjamo rutine, krevete, vremenske zone, to deci ne pada baš najbolje. Da bi deca znala koja je njihova rutina, potrebno je da znamo neke veštine roditeljstva koje možda nisu popularne. Sada je stresno vreme, vreme karantina, dosta dece oseća stres svojih roditelja. Evo konkretno moja ćerka, ja sam juče od tri do šest ujutru radila neke tehnike kako da joj pomognem da zaspi. Neispavanost je veliki problem, ali postoje veštine kako da pomognemo deci da što bolje zaspe i da i mi i oni budemo odmorni i da iskoristimo dan za lepe aktivnosti – istakla je Jelena.


– Eto, htela sam da podelim sa vama ljubav prema učenju sa decom. Mi svojim delima uvek pokazujemo ko smo, šta smo i kako mi mislimo i kako se ophodimo prema drugima, i na neki način jesmo učitelji i pokazatelji onoga u šta mi verujemo – navela je ona.

Na pitanje kako provodi dane u karantinu odgovorila je da čita i da se bavi decom i poslom, a onda je usledio jedan komentar tokom lajva koji je Jelenu veoma nasmejao.

– Pročitala sam komentar “prodajem prasiće”, nije ovo mesto za to – rekla je Jelena kroz smeh.

Zatim je ispričala i kako će provesti vreme sa Novakom kada završi razgovor sa pratiocima putem lajva.

– Neću moći još dugo da budem na lajvu, jer imamo zakazan “Uno” čim Novak stavi decu u krevet – rekla je Jelena , otkrivši da ona i Nole vole da igraju karte.

– Ljubim vas i pozdravljam, idem mužu svom, deca su zaspala. Baš mi se ide kući gore kod mojih, trenutno sam u podrumu – rekla je Jelena na kraju kroz smeh i pozdravila sve pratioce koji su pratili lajv.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More