Fejsbuk nas je pre pet godina razbesneo, ali se sada izgleda predomislio. Da li je kasno?

FOTO: Pixabay
87

Fejsbuk je pre pet godina razgnevio milione i milione korisnika kada je uklonio funkciju za čet iz mobilne aplikacije da bi promovisao Mesindžer. To se nije svidelo korisnicima, koji su doveli do toga da nova aplikacija bude najgore ocenjena na obe platforme.

Sada se stvari izgleda menjaju, jer se šuška da bi „fejs” mogao da vrati opciju za direktno ćaskanje sa prijateljima u osnovnu aplikaciju.

Kada smo napisali „šuška se”, nismo mislili ništa neodređeno, već konkretno na tradicionalno dobro obaveštenu tech istražiteljku Džejn Mančun Vong (Jane Manchun Wong), koja je otkrila neotkrivenu opciju koja vraća ograničene mogućnosti „četa” u osnovnu aplikaciju.

Otkriće Vongove navodi da, kako sada stvari stoje, ćaskanje unutar aplikacije neće moći da služi za pozive, deljenje fotografija ili reakcije, ali navodi na to da je trenutno u razvoju.

Nejasno je da li će svi korisnici dobiti ovu opciju jer je u pitanju testiranje. Mesindžer mesečno ima 1,3 milijarde korisnika i malo je verovatno da će ga svi, pa čak i većina napustiti, ali ova novina svakako donosi novosti korisnicima.

Treba reći i da su pojedini korisnici Huavej telefona sa EMUI 9.1 sa androidom 9 prijavili da im se u trenutku dobijanja poruke na Mesendžer pojavila i notifikacija koja je ličila na staru za poruku unutar aplikacije Fejsbuk.

Kompanija se do sada nije oglašavala, ali, kao što sami možete pretpostaviti, ova odluka je naišla na veliko odobravanje, moramo, međutim, da primetimo da se situacija promenila u poslednjih pet godina. Kada se uzme u obzir kakve je sve gluposti i skandale Fejsbuk pravio, pitanje je da li nam trebaju kompletne njegove usluge samo da bismo komunicirali sa drugima. Zato je donekle i razumljiva želja da se ljudi povežu međusobno, ali bez “newsfeeda” i reklama, koji idu uz aplikaciju.

Ove vesti dolaze tek desetak dana pošto je prvi čovek Fejsbuka, Mark Zakerberg izneo svoje predloge da se poboljša internet.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More