Borba titana – Huawei izazvao šampiona! Pogledajte brzinski test S10 Plus protiv P30 Pro (VIDEO)

FOTO: Printscreen/YouTube/PhoneBuff
151

Ova 2019. počela je jako uzbudljivo, pošto novi modeli telefona izlaze na sve strane. U senci ostaju neki sjajni modeli kao što je LG G8, Xiaomi postaje sve popularniji sa svojim „ne baš flagship, ali ima sve flagship specifikacije“, ali ipak glavne zvezde ove godine su dve Android linije: Samsungova S10 i Huaweijeva P30.

Samsung je ponudio ukupno četiri modela i sva četiri su dobra, ali je ipak najveći, S10 Plus najbolji. Huawei je ponudio dva modela, P30 i P30 Pro, a ovaj drugi je, prema svim testovima, doneo najbolju mobilnu kameru do sada. Renomirani sajt za ocenjivanje fotografija DxoMark dao je ovom telefonu najveću ocenu u istoriji svog sajta.

Ipak, kako se oni porede u svakodnevnom radu? Koji je brži, udobniji, trajniji? P30 Pro ima fantastičnu bateriju, koja zaista dugo traje, dok je Samsung dodatno unapredio svoj korisnički interfejs i učinio ga još lakšim i boljim za upotrebu.

Naravno, ovde sve zavisi od ličnih preferenci korisnika, jer su kod svih premijum modela u pitanju nijanse (osim možda kada je u pitanju Pixel 3). Uglavnom, naš omiljeni test, PhoneBuff pobrinuo se da „reši“ pitanje pobednika direktnog brzinskog duela S10 Plus – P30 Pro.

Pre nego što se bacimo na test, da pomenemo da je ovo „samo“ test brzine, napravljen mašinski. Odnosno, robot otvara aplikacije u dve ture i meri ukupno vreme za obradu zadatih zadataka. Oba robota su ista, tako da je ljudski faktor eliminisan. Ovo je, kada je brzina u pitanju, verovatno najobjektivniji test.

No, kod praktične upotrebe, tu je još „mali milion“ stvari: kvalitet displeja, ugođaj korišćenja, kvalitet zvuka, trajanje baterije, korisnički interfejs, „bloatware“…Ali, kada je brzina u pitanju, mislimo da je PhoneBuff najbolji.

E, da, pre nego što pogledate video da znate da je S10 Plus trenutni šampion, tako da P30 Pro izaziva prvaka. Posle toga možete otići na sajt PhoneBuffai pogledati rang-listu najboljih telefona koji su prošli kroz ovaj test.

Pogledajte (test počinje na 1:50 videa):

Izvor Infobrif/Techbrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More