Ova aplikacija je prestigla Fejsbuk i Instagram, a u Srbiji je sve popularnija

FOTO: Pixabay
201

Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Fejsbuk i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svetu.

TikTok je u prvom kvartalu 2019. preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijih društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom sveta, a u poslednje vreme beleži i porast korisnika među decom u Srbiji.

Podaci Sensor Tower-a pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika, preko App Store-a i Google Play-a, i time je zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine.

Na prvom mestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu celinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija poseduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vreme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i u Sjedinjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Nemačkoj na mesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.

Iako ova aplikacija kod nas još uvek nije doživela ekspanziju, prema istraživanju o stanju društvenih medija u Srbiji aplikaciju koristi tri odsto ispitanika, a predviđa se da će u narednom periodu ovaj broj nastaviti da raste.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More