Huavej ne gubi vreme: Isporučeno milion telefona sa operativnim sistemom Hongmeng

FOTO: Huaweicentral.com
80

PEKING – Huavej je već uspeo da isporuči milion pametnih telefona sa njihovim operativnim sistemom, zvanim HongMeng.
Kako prenosi Rosenblatt Securities, nije jasno da li se radi o test primercima ili o gotovim uređajima koji su spremni za isporuku.

Izveštaj je otkrio da je interni softver kompatibilan sa svim Android aplikacijama i da su „bezbednosne funkcije za zaštitu ličnih podataka unapređene“.

“Čina dejli” prenosi izjavu Yu Chengdonga (poznat i kao Richard Yu), izvršnog direktora kompanije Huavej, koji je rekao da će operativni sistem kompanije biti dostupan već ove jeseni ili najkasnije na proleće sledeće godine. Novi operativni sistem moći će da se instalira na mobilnim telefonima, računarima, tabletima, televizorima, automobilima, i svuda gde se može instalirati neki OS.

Iako su Sjedinjene Države odložile zabranu trgovanja sa kompaniom Huavej za 90 dana 20. maja, proizvođač sa sedištem u Šenženu ne namerava da čeka na konačno rešenje problema, već forsira prelazak na sopstveni operativni sistem koji je u pripremi već nekoliko godina.

Huavej central(huaweicentral.com), vebsajt koji uglavnom izveštava o vestima iz tehnološkog giganta, objavio je da oznaka “HongMeng” već registrovana na raznim tržištima, poput Kanade, Evrope, Južne Koreje i Meksika.

Izvor BizLife
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More