Beč: Sudar autobusa bez vozača i pešaka, grad obustavio testiranje autonomnih vozila

Ništa strašno, ali ovakvim stvarima se mora ozbiljno pristupiti

Navya Sas
24

Isprobavanje autonomnog saobraćaja u Beču zaustavljeno je nakon što su se sudarili autobus bez vozača i jedna žena. Ona je pretrpela lakše povrede, prenosi Bloomberg. Autobus je delo nove firme Navya. Vlasti su posle ovoga odlučile da zaustave ispitivanje za dva autonomna autobusa dok se ne završi istraga.

Za sada nema informacija ko je kriv za sudar. Državni ORF javlja da se autobus kretao brzinom od 12 kilometara na sat. Verge navodi da mu je Navya poslala dopis sa izjavom svedoka da je žena nosila slušalice i gledala u telefon dok je prelazila ulicu i da je naletela na bočnu stranu autobusa.

I drugi austrijski mediji navode slične izjave svedoka. Navya kaže da je žena dobila „manje ogrebotine“ posle ovog incidenta.

„Bez obzira što se sve završilo bez prevelike štete, mi ovaj incident doživljavamo ozbiljno. Iz tog razloga će autobusi ostati u garaži dok se sve ne razjasni“, navodi se u saopštenju kompanije.

Ova francuska firma sprovodila je testove autonomnih autobusa u desetinama gradova sveta, a u Beču je testiranje počelo 6. juna.

Bez obzira što je ovo po svim navodima vrlo mali incident, verovatno će se naći pod lupom javnosti, jer se u svetu već nekoliko puta dešavalo da ljudi stradaju. Neko će reći da je to normalan put progresa, ali neki drugi i ne misle tako. Setite se samo prave pobune zimus u Arizoni protiv autonomnih vozila.

Da li ste se vozili možda ovim autobusom ako živite u Beču?

Izvor Techbrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More