Nemački seksualni radnici traže ukidanje zabrana

Foto: Pixabay
87

Seksualni radnici u Nemačkoj predstavili su sopstveni “higijenski koncept” i zatražili ukidanje zabrana uvedenih zbog epidemije korona virusa.

Zabrana rada seksualnim radnicima, uključujući bordele, mora biti ukinuta, zatražila je Nemačka federalna asocijacija seksualnih radnika (BSD) u otvorenom pismu, pozivajući se na pad stope prenosa virusa.

Pismo je upućeno na adrese 16 poslanika u parlamentu, koji su nedavno tražili da se trajno zabrani rad onima koju pružaju seksualne usluge.

“Seksualna industrija mora opet da počne da zarađuje i da ponudi mušterijama dobru uslugu, što je ljudski i njima neophodno”, piše u pismu u kojem je predstavljen i “higijenski koncpet”, objašnjenje kako se mogu pružati seksualne usluge uz minimiziranje infekcije.

BSD je reagovala i na optužbe parlamentaraca da su oni “super prenosioci zaraze” jer seksualne radnje ne omogućavaju socijalnu distancu, istakavši da takav termin, ne samo da je uvredljiv, već i da je pogrešan.

BSD smatra da je to samo prikriven način da Parlament trajno ukine njihov sektor i ističe da su uslovi između klijenta i seksualnog radnika često kao oni kod kozmetičara ili u salonu za masažu.

U Nemačkoj je sredinom marta doneta odluka da se privremeno zatvaraju restorani, bazeni, saloni lepote… Kako je stopa prenošenja zaraze opadala, tako je država ublažavala mere i dozvolila otvaranje restoranima, bazenima i salonima za masažu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More