Srpski lekar koji je trovao kolege u opasnim problemima, policija pronašla ključan dokaz!

Foto: PixaBay
2,611

Odmotava se klupko oko slučaja trovanja zaposlenih u jednom zatvoru u Donjoj Austriji, a policija je pronašla ključni dokaz, koji bi srpskog lekara, koji je osumnjičen za trovanje, mogao da osudi na višegodišnju kaznu zatvora.

Podsetimo, policija u Beču nedavno je uhapsila lekara srpskog porekla koji je istovremeno radio u Opštoj bolnici u tom gradu i u zatvoru, zbog sumnje da je tortom trovao kolege.

Uhapšen ugledni srpski lekar u Beču!

Nekoliko zaposlenih javilo se sredinom maja lekaru zbog bolova i čudnih simptoma. Lekari su prvo mislili da su njihove kolege obolele od korona virusa, ali ubrzo su ispitivanja pokazala da su otrovani. Pokrenuta je istraga, koja je pokazala da su najverovatnije otrovani tortom koju je srpski lekar doneo u zatvor.

Onda su zaposleni počeli da “vraćaju film” i shvatili da se već unazad nedeljama u zatvoru događaju čudne stvari, i da su sve uvek nekako povezane sa njihovim kolegom srpskog porekla.

Detalji hapšenja srpskog lekara u Beču: Trovao kolege tortom, ovi mislili da imaju koronu i to sve zbog jedne doktorke

Veruje se da je Srbin, inače psihijatar, kolege otrovao jer je imao sukob lične prirode sa jednim od njih. On je sredinom maja u zatvor doneo domaću tortu u koju je prethodno stavio nekoliko lekova, koji se uglavnom koriste za sedaciju. Kolegama ovaj njegov gest nije bio čudan, jer je i ranije imao običaj da donosi slatkiše u zatvor. Nedugo nakon što su pojeli tortu, krenuli su prvi znaci trovanja, a jedan od lekara je na kraju završio i u bolnici.

Srećom, policija je pronašla jedno preostalo parče torte, a ukoliko se ispostavi da su u njoj sastojci isti kao u krvi otrovanih, našem državljaninu se smeši zatvorska kazna.

Kako pišu austrijski mediji, Srbinu, koji važi za uglednog lekara u Beču, ovo nije “prvi incident”. Navodno je jednom od kolega ranije izbušio gume, o čemu svedoče i video snimci koje je kolega postavio na svojoj kući iz straha od Srbina.

Advokat koji zastupa osumnjičenog rekao je da njegov klijent tvrdi da nije kriv, te da se čeka zvanično podizanje optužnice. Do tada, uhapšeni srpski lekar ostaje u pritvoru.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More