Novi detalji u istrazi afere Ibica, “mamac” snimka koji je uzburkao Evropu (FOTO+ VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
56

Godinu dana nakon afere “Ibica”, zbog koje je Hajnc Kristijan Štrahe, bivši lider Slobodarske partije Austrije (FPO), podneo ostavku na sve političke funkcije, pa i na mesto vicekancelara, javno tužilaštvo u Beču saopštilo je da je da je imalo uspeh u istrazi, preneli su austrijski mediji.

Istražitelji sada imaju kompletan video snimak iz vile na Ibici od 12 sati, 32 minuta i 38 sekundi, kao i osam sati, 14 minuta i tri sekunde audio sadržaja, saopšteno je u sredu.


Na osnovu ovoga savezna kancelarija kriminalističke policije je, po nalogu bečkog javnog tužioca, objavila nekoliko fotografija kako bi istražila ko je bio “mamac” u snimku koji je uzburkao Evropu.

Pored imena Alione Makarove, kako glasi pseudonim devojke sa snimka, istražitelji se nadaju da će saznati više o pozadini produkcije i pripreme video snimka sa Ibice.


Istražitelji trenutno vode više od 40 istraga u ime dva javna tužioca, prenose austrijski mediji.

Kriminalistička policija već je preduzela mere zbog sumnje u 31 različito krivično delo. U proteklih 365 dana zabeleženo je 139 izveštaja o događajima s privremenim rezultatima, 55 pretresa kuća, 10 dobrovoljnih poseta i 259 formalnih razgovora.

Bilo je pet naloga za hapšenje i 13 zahteva za pravnu pomoć.

Da podsetimo, snimak je nastao pre dve godine na Ibici, kada je tadašnji lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More