Mladi doktor iz Beča koji je trovao kolege sin bivšeg ambasadora Srbije u Austriji! (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube/Nova.rs
767

Vid Velikić, sin poznatog srpskog pisca i bivšeg ambasadora naše zemlje u Austriji, Dragana Velikića, uhapšen je zbog sumnje da je otrovao svoje kolege u bolnici u Beču. Velikić je za “Blic” rekao da ne želi da komentariše ovu vest.

Nakon što je u austrijskim medijima pre nekoliko dana objavljena vest da je psihijatar iz Srbije otrovnom tortom trovao kolege u bolniic AKH u Beču, austrijski mediji objavili su da se radi o doktoru koji potiče iz “veoma imućne i ugledne porodice iz Srbije”, piše Blic.

“Ne, ne, ne, ne želim ništa da komentarišem, imao sam loša iskustva. Prijatno”, rekao je kratko Velikić za “Blic” i spustio slušalicu.

Međutim “Blic” je u diplomatskim krugovima dobio potvrdu da se radi o mladom doktoru Vidu Velikiću.

On je uhapšen zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Vid Velikić
Foto: Drustvene mreze
Vid Velikić

Zdravstveni radnici zaposleni u ovoj bolnici najpre su zbog tegoba poput vrtoglavice, temperature, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi korona virusom, međutim nakon što je jedan od kolega hospitalizovan, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa “truksal” i “benzodiazepam”.

“Ukupno desetak njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro su imali čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili korona viruom… Tek nedelju dana kasnije, probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u bečkoj Opštoj bolnici”, kazao je direktor ustanove u Donjoj Austriji za “Hojte” u kojoj je Velikić radio.

Kada su istražitelji bečke policije sklopili kockice i prikupili dovoljno tragova koji vode do mladog psihijatra, uputili su se u ustanovu u kojoj je zaposlen kako bi sa njim porazgovarali o slučaju, ali ih je sačekalo iznenađenje – on se nije pojavio na poslu. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga za njim i uhapšen je u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More