Zatvara se najveći aerodrom u Berlinu!

Foto: PixaBay
309

Berlinski aerodrom Tegel biće zatvoren od 15. juna ove godine. Iako se tvrdi da je to samo privremeno zatvaranje, verovatno će biti trajno.

Tegel je, inače, najveći aerodrom u Berlinu. Kao i mnogi aerodromi, pretrpeo je znatne finansijske gubitke zbog zabrane putovanja, prenosi portal B92.

Kako piše portal One mile at a time, putnici ovih dana donose Tegelu samo 1% od uobičajene zarade u ovo vreme. Kompanija koja upravlja aerodromom, zato, gubi čak milion evra dnevno. Odatle lako vidimo kako će zatvaranje aerodroma uštedeti troškove.

Berlinski aerodrom Šenefeld će, međutim, ostati otvoren. Ovaj aerodrom obično koriste niskobudžetni avio-prevoznici, ali će sve avio-kompanije koje lete do Berlina tamo preseliti svoje poslove.

Zanimljivo je i to koliko dugo je trebalo da Tegel konačno bude zatvoren, s obzirom na to da u poslednjih nekoliko meseci gotovo da nije bilo letova, a sve vreme je radio.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More