Di Majo: “EU se ruši ako Italiju smatraju kolonijom leproznih”

(AP Photo/Luca Bruno)
53

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo upozorio je danas da će se Evropska unija srušiti ako vlade njenih zemalja članica Italiju, koja je teško pogođena pandemijom korona virusa, zbog toga budu tretirali kao “koloniju leproznih bolesnika” i stavili je na “crne liste” pred letnju turističku sezonu.

Di Majo je svoj stav izrazio u objavi na “fejsbuku”, i to pošto je Grčka najavila da ovog leta, zbog visokog stepena zaraze korona virusom u njihovim zemljama, neće primati turiste iz Italije, Španije, Velike Britanije i još nekih država.

Konkurencija u turizmu je jedna stvar, ali ona mora biti zdrava i poštena, istakao je Di Majo, pozivajući na jedinstven pristup EU kada je reč o ponovnom otvaranju granica posle restriktivnih mera uvedenih zbog korona virusa, navodi AP.

Ako svi budu postupali na različit i razjedinjen način, duh EU će se izgubiti, i ona će doživeti kolaps, upozorio je šef italijanske diplomatije.

On je pohvalio francuskog kolegu Žana-Iva Le Drijana zbog toga što je, na svom prvom službenom putovanju u inostranstvo posle ukidanja mera izolacije, u sredu posetio Italiju.

Di Majo je najavio da će naredne sedmice posetiti Nemačku, Sloveniju i Grčku da bi ukazao na to da je Italija spremna da ovog leta dočekuje inostrane turiste, navodi AP, podsećajući da turizam i sa njim povezane industrijske grane čine oko 13 odsto BDP Italije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More