Čuveni novinar nije štedeo Novaka Đokovića: Čak i oni koji ne sumnjaju u njegovu nesumnjivu inteligenciju pitaju zašto daje one “No-vaks” izjave

foto Tanjug AP Photo/Darko Vojinovic
108

Italijanski novinar Ubaldo Skanagata godinama prati teniska dešavanja, a u centar pažnje dospeo je na Australijan openu prošle godine.

Tada se na simpatičnom engleskom naglasku obratio Novaku Đokoviću sa, sada već, čuvenim “Not too bad”.

Na sajtu “ubitennis.com”, čitaoci su imali priliku da postave pitanje Skanagati, a neka od njih bila su vezana i za najboljeg svetskog tenisera.

Međutim, ovog puta Italijan nije bio blagonaklon prema Đokoviću.

“Koronavirus je zaustavio tenis, ali nije sprečio Novaka da bude aktivan na svim društvenim mrežama. Pomahnitao je u svojim objavama. Pokazivao je vežbe, pričao o raznim stvarima. Pokazao je da nema strah od negativnih reakcija koje je izazvao svojim određenim stavovima. Ipak, dobio je više negativnih nego pozitivnih i pitam se ko ga je naveo da to uopšte radi”, istakao je Skanagata.

Zatim je teniskom žargonu rekao da je Đoković napravio dosta “duplih grešaka”, mnogo više nego aseva.

“Da budemo iskreni, zabeležio je i nekoliko vinera. Ne možemo da ne aplaudiramo na organizaciju Adrija tura, akciju pomoći teniserima i nameri da održi pažnju na tenisu. To je uvek lepo ispratiti. Znate za uzajamne simpatije koje imamo, ali to nije dovoljno za mene da skrenem pogled sa njegovih duplih servis grešaka i da ih pretvorim u asove”.

Poručio je da je Novak, zbog popularnosti koju ima, morao da bude obazriviji.

“Te neiznuđene greške činile su se mnogo brojnijim od vinera. Čak su se i oni koji nikada nisu sumnjali u Novakovu nesumnjivu inteligenciju pitali, zašto daje one “No-vaks” izjave, pogotovo u tom delikantnom trenutku i pandemiji popud sadašnje”, zaključio je Skanagata.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More