Noćas u ponoć CRNA GORA OTVARA SVE GRANICE KA SRBIJI! Evo šta to znači za građane sa srpskim pasošem (FOTO)

foto:Youtube Printscreen
287

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) donelo je danas odluku da od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja korona virusa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Takođe biće otvoreni prelazi sa Albanijom Grnčar – Baškim, Sukobin – Murićan, sa BiH Šćepan Polje – Hum, Šula – Vitina, Sitnica – Zupci i sa Hrvatskom Kobila – Vitaljina.

Mnogi su pomislili da to znači potpuno otvaranje granica Srbije i Crne Gore za nesmetan protok robe i putnika, ali to ipak nije tako.

-Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom donetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste – saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Dakle, za građane Srbije i dalje su neophodni testovi na korona virus ne stariji od 72 sata ili će u suprotnom ići u karantin.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More