Hapšenje Srba u Beču, dobro organizovana grupa ojadila i stanare zgrade

Foto: Pixabay
577

Austrijska policija pohapsila je nekoliko naših državljana zbog sumnje da su u laboratorijama proizvodili narkotike

Šest srpskih državljana uhapšeno je u Beču nakon što je policija pronašla nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane, čija vrednost dostiže 240.000 evra.

Kako prenosi portal Tag 24, policija je Srbe pratila od februara, a prvo su uhapšena dvojica naših državljana, starih 22 i 26 godina.

– Praćeni su izvesni period, jer su bili sumnjivi. Srbi su razradili ozbiljnu šemu prodaje droge. Drogu su proizvodili u svojim kućnim laboratorijama, a prodavali su je isključivo većim dilerima, koji su je potom puštali u uličnu prodaju. Policija je prilikom pretresa nekih stanova, koje su koristili uhapšeni, pronašla više od 13 kilograma osušene marihuane i još 465 stabljika – rekli su izvori austrijskih medija.

Kako su dodali, kod nekih uhapšenih Srba pronađen je i kokain, ali i određena svota novca. – Policija je zaplenila kokain i preko 7.500 evra u gotovini, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika – naveli su izvori.

Nakon hapšenja bande, otkriveno je da su oni bili dobro organizovani kada je reč o uzgoju narkotika. – Srbi su naizmenično radili u tim laboratorijama, a svaki je imao svoje zaduženje. Inače, struju za laboratorije krali su od stanara zgrade, koje su oštetili za oko 44.000 evra – preneli su mediji.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More