Peta noć protesta u SAD, neredi, vatre, hapšenja, pljačke, Tramp evakiusan u specijalan bunker (FOTO+VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/John Minchillo
97

Demonstranti koji već petu noć zaredom protestuju zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda širom SAD zapalili su vatre u blizini Bele kuće, dok je policija uzvratila velikom količinom suzavca.

Sat vremena pre početka policijskog sata u 23 sata, policija je morala da iz Lafajet parka rastera oko 1.000 demonstranata suzavcem i biber sprejem.

Demonstranti su na ulicama Vašingtona nagomilali plastične barikade i saobraćajne znake i zapalili veliku vatru u koju su pojedini ubacili američku zastavu sa obližnje zgrade.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Wong Maye-E

Uzvikivali su: “Bez pravde, bez mira – ne želimo rasističku policiju”. Početak okupljanja je protekao mirno uz uzvikivanje slogana: “Životi crnaca su važni”, a pripadnici policije i Tajne službe bili su raspoređeni pred demonstrantima, preneo je AP.

Uz pojačano prisustvo bezbednosnih snaga službenicima Bele kuće ukazano da u nedelju ne dolaze u kompleks.

“Zbog protesta koji se održavaju molimo vas da se izbegavate dolazak u kompleks Bele kuće”, navedeno je u imejlu poslatom službenicima.

Burno ispred bele kuće – vatra, suzavac i biber sprej

Tramp u petak morao u bunker zbog protesta ispred Bele kuće

Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u petak uveče, u trenutku kada su Belu kuću opkolili demonstranti koji su bacali kamenje i pomerali barikade.

AP navodi da su, prema rečima jednog republikanca, pripadnici tajne službe u petak odveli Trampa u jednom momentu u podzemni bunker.

Mediji navode da je Tramp u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena.

Posebni bunker ispod Bele kuće napravljen je kako bi se predsednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja.


Bela kuća nije želela da komentariše ove navode.

“Bela kuća ne komentariše protokole i odluke”, rekao je portparol Bele kuće.

Tajna služba je takođe saopštila da ne govori o metodama svojih bezbednosnih operacija.

Nije jasno da li su u bunker sišli i Trampova supruga Melanija i njihov četrnaestogodišnji sin Baron, navodi AP i dodaje da, po protokolu, svi koji su pod zaštitom tajne službe treba da budu u bunkeru.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More