Poslednji snimak FATALNE MERILIN MONRO pre nego što je sebi oduzela život (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/Fejsbuk Old fotos
662

Na današnji dan rođena je Norma Džin Bejker, poznatija kao Merilin Monro. Njena smrt je i danas misterija, a život slavne glumice mnogima je i danas inspiracija.

Poslednji film Merilin Monro “Someting’s Got to Give” (1962) nikad nije završen zbog privatnih problema glumice u toku snimanja, ali i zbog iznenadne smrti 5. avgusta 1962. godine.Merilin je na svom poslednjem danu snimanja “Something’s Got to Give” 1. juna 1962. godine donela tortu jer je proslavljala 36. rođendan, ništa nije ni slutilo da će dva meseca kasnije sebi oduzeti život prekomernom dozom lekova, piše Blic Žena.

Tri dana kasnije pozvala je Henrija Vajnstina, producenta filma, kako bi ga obavestila da ne može da dođe na set jer ima upalu sinusa i visoku temperaturu.

Marilyn’s screen test for Something’s Gotta Give (1962)

Marilyn’s screen test for Something’s Gotta Give (1962)

Gepostet von Old Photos am Sonntag, 6. Mai 2018

Na sastanku kompanije koja je bila zadužena za realizaciju “Something’s Got to Give” doneta je odluka da se Merilin udalji sa projekta. Na konačnu odluku uticao je i budžet filma “Cleopatra” koji je progutao sve resurse kompanije Fox. Mada, Merilin je bila ozloglašena u filmskim krugovima kao previše zahtevna, razmažena i neodgovorna, što je bio dodatni povod za otkaz.

Međutim, film nikad nije završen, niti je dobio zamenu jer je glumica preminula mesec i po dana kasnije.Kratki isečci nasmejane glumice su zaostaviština koju je glumica ostavila pre nego što nas je napustila.

Pet decenija kasnije isplivali su test snimci sa filma “Something’s Gotta Give” koji su ujedno i poslednji snimci na kojima možemo da vidimo Merilin Monro.

Rođena je pod imenom Norma Džin Bejker, detinjstvo je provela u sirotištima i hraniteljskim porodicama, udala se sa 15 godina, na filmu se pojavila već krajem 40-ih, a njene obnažene fotografije sa početka karijere inicirale su stvaranje magazina “Plejboj”.

Nerazjašnjena smrt

Postoje indicije da je ubijena zbog ljubavne afere sa Džonom Kenedijem, da se iz nehata otrovala lekovima ili da je sebi smišljeno oduzela život, podstaknuta neuspehom u ljubavnom životu. Američka policija je redovno pratila glumičino kretanje, uključujući i njene aktivnosti na dan smrti, ali su ti dosijei nedostupni za javnost.

Prema pisanju njenog biografa Freda Lorensa Gilisa, njena baka, Dela Monro Greindžer, krstila ju je pod imenom Norma Džin Bejker, a godine 1956. promenila je ime u Merilin Monro.

Kada joj je majka doživela slom živaca, majčina prijateljica Grejs Maki postala je njen staratelj. Kad se Maki udala 1935. godine, Norma Džin je poslata u sirotište u Los Anđelesu, a zatim se selila po domovima za nezbrinutu decu.

Prvu ozbiljniju ulogu Merilin Monro je dobila u filmu “Džungla na asfaltu’’ u režiji Džona Hjustona, ali posle uloge u filmu “Sve o Evi” njena karijera je procvetala.

Međutim, status plave seks bombe potvrdio se tek posle ostvarenja “Muškarci više vole plavuše”.

Nakon toga nizali su se hitovi u kojima je glumila ova poznata glumica – “Kako se udati za milionera”, “Sedam godina vernosti”, “Autobuska stanica”, kao i “Neki to vole vruće” u kojem je ostala zapažena kao odlična komičarka.

Nije tajna da je Merilin Monro bila u vezi sa uspešnim i moćnim muškarcima. Njen drugi suprug bio je Džo Dimađio, legendarni igrač bejzbola a bila je i udata za dramskog pisca Artura Milera.

O njenoj vezi sa tadašnjim predsednikom Amerike, Džonom Kenedijom i dalje se samo nagađa.

Izvor Blic Žena
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More