Srbin ojadio britanski džet set! U milionskoj pljački stradali dragulji poznatih!

Foto: Metropoliten police
58

Majkl Jovanović (27) iz Pariza uhapšen je 4 godine nakon pljačke dijamanata vrednih skoro 4,5 miliona evra

On je bio ekipe koja je izvela jednu od, kako je tamošnji mediji ocenjuju, najvećih pljački u istoriji Britanije. Na metu im je bila luksuzna draguljarnica “Budles”, čije su mušterije članovi tamošenjeg džet set, među kojima su čak i Viktorija i Dejvid Bekam. Kako piše “Dejli mejl”, vlasnika ove radnje pozvali su muškarci koji su se prestavili kao ruski biznismeni i tada sklopili dogovor o kupovini 7 dijamanata, uklučujući i onaj u obliku srca, čija je vrednost procenjena na oko 2,5 miliona evra, prenosi Nova.rs.

Vlasnika su potom kontaktirali telefonom, kako bi ga obavestili da će njihov predstavnik doći lično na procenu dijamanata. To se i desilo, ali se tokom sastanka odigrala filmska priča: devojka koja se predstavila kao Ana i predstavnik navodnih ruskih bogataša, razgledala je dijamante i čekala poziv svojih saučesnika. Kada je telefon zazvonio, ona je iskoristila priliku i dijamante zamenila za šljunak, tako što je vredno kamenje stavila u neprozirnu kutiju koju je nosila sa sobom, dok je šljunak vratila u torbu u draguljarnici, a ovi je vratili u sef.

Odmah nakon izlaska, Ana se srela sa saučenicima sa kojima je podelila dijamante, a u roku od samo 3 sata, svi su se vratili u Francusku vozom ili automobilom. Kada su zaposleni u draguljarnici otvorili torbu koja je bila u sefu, imali su šta i da vide. Tokom suđenja otkriveno je da su Jovanović i njegov saučenik Kristofer Stanković tipovali prodavnicu dijamanata. Jovanović je osuđen na tri godine i sada je izručen iz Italije u Britaniju, a Stanković je uhapšen i osuđen još 2016. godine, prenose britanski mediji.

 

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More