Deda Živan iz sela Latvice kod Arilja sa 103 godine na nogama dočekao kraj vanrednog stanja zbog korona virusa

foto youtube printscreen
38

Rođen u vihoru Velikog rata, Živan Popović iz ariljskog sela Latvice (103) na nogama je dočekao i kraj vanrednog stanja zbog korona virusa.

Iz bolnice se vratio skoro nepokretan zbog stomačnih problema na početku vanrednog stanja.

“Odmah su mene otpustili, sve su pustili iz bolnice. Ja sam pitao mog druga – šta se ovo radi, kao da je neki virus naišao. Ja sam čuo da je to bilo u Kini. Kada su naturili one maske, ja sam po tome video da je taj virus naišao”, priča Živan.

Sva deca su mu u rizičnoj grupi preko 65 godina, ali su mu ipak pomogli a starina se oporavio željan razgovora. Decu je na put izveo baveći se poljoprivredom, a kao najcrnje dane pamti rat u kom su ga mobilisali i četnici i partizani pred čijim se i streljačkim vodom našao.

“Kad su mi udarili lisice na ruke i sproveli metak u cev, a bio sam vezan, najviše sam se uplašio, ja sam samo čeko pucanj da čujem”, priseća se deda iz sela Latvice koji ne zna zašto su ga pustili.

Uz porodične radosti, najlepše dane je provodio u lovu a pušku je poslednji put koristio pre par godina.

Deda Živan ima 35 potomaka, unuka i praunuka od ćerki i sinova. Potomcima poručuje da poštuju Boga i veru, da poštuju sve oko sebe kao što je i on poštovao.

Izvor RTS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More