“Trudićemo se da se građani Srbije vrate u Italiju što je pre moguće”

(AP Photo/Andrew Medichini)
107

Odluka o ukidanju ograničenja i karantina za ulazak građana Srbije u Italiju mogla bi biti doneta 15. juna ili do kraja ovog meseca, rekao je danas ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

On je za TV Prva rekao da je uveren da će takva odluka biti doneta i dodao da Italija, kojoj turizam čini 30 posto BDP-a, računa na turiste iz Srbije.

Ambasador je rekao da će protok turista ka Italiji biti jedna od tema razgovora šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića, kada sledeće nedelje bude posetio Italiju.

“Zahvalni na konstruktivnom pristupu Srbije, trudićemo se da se građani Srbije vrate u Italiju što je pre moguće”, rekao je Lo Kašo.

Bilateralna saradnja sa Srbijom početkom godine bila je veoma dobra, ocenio je on i dodao da tokom krize nije došlo do promene u tim odnosima.

“Javljaju nam se i italijski investitori koji su zainteresovani za Srbiju, interesuju se o dolasku na poljoprivredni sajam koji će biti ovde održan u septembru, želimo da nastavimo da sarađujemo a puno toga možemo da uradimo u više oblasti”, rekao je on.

Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da uđu u Italiju

Lo Kašo je ocenio da je prošlonedeljni predlog Evropske komisije za finansijsku pomoć u oporavku privreda od posledica korona krize koja obuhvata i zemlje Zapadnog Balkana pravi put.

On je zahvalio na pomoći države Srbije Italiji tokom korona krize, a posebno običnim građanima Srbije koji su upućivali lične poruke podrške.

Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da uđu u Italiju

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More