Italijanski virusolog se oglasio povodom odluke Austrije da ne ukine graničnu kontrolu za tu zemlju

(AP Photo/Antonio Calanni)
97

Odluka Austrije da ne ukine graničnu kontrolu za Italiju je dobra jer u Italiji još ima mnogo slučajeva korona virusa, izjavio je italijanski virusolog Andrea Krisanti, ističući da bi iz istog razloga trebalo sprovoditi nadzor i nad dolascima iz SAD i zemalja Južne Amerike.

Krisanti je rekao da je Austrija uložila napore u borbi protiv virusa i da “ne vidi razlog zašto bi rizikovala ulazak novih slučajeva bez uvođenja kontrole”, i dodao da bi Italija trebalo isto da učini za dolaske iz zemalja u kojima epidemija nije prošla.

“Još ne razumemo dobro ovaj virus, ne znamo zašto ima toliko asimptomatičnih slučajeva i još ne razumemo zašto se u određenom kritičnom momentu ljudi razbole na tako težak način i sa tako razarajućim posledicama”, rekao je Krisanti, profesor Univerziteta u Padovi.

Austrija danas ukida granične kontrole ka svojim susedima, sem ka Italiji

Austrija danas ukida granične kontrole ka svim susedima izuzev ka Italiji za koju ostaju ograničenja, ali analiza situacije će se ponovo analizirati za nedelju dana.

Pod kojim uslovima građani Srbije mogu da uđu u Italiju

U Italiji, jednoj od najteže pogođenih zemalja pandemijom, od početka krize sa kovidom-19 zaraženo je više od 233.000 ljudi, od čega je oko 39.000 aktivnih slučajeva, dok je više od 33.000 preminulo od posledica tog virusa.

Svađa u vladi Austrije oko otvaranja granice prema Italiji

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More