Belci kleče pred crncima i mole za oproštaj! Snimak rasplakao celu Ameriku! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/Tviter Preeti Nahar
699

Iz Amerike, usred potresnih prizora policijskog nasilja i divljanja protestanata zbog ubistva Dordža Flojda, dolazi i jedan prizor koji je postao viralan, kao simbol suprotnosti haosu i rasnim tenzijama.

Na snimku se, naime, vide beli vernici, stanovnici Hjustona u saveznoj državi Teksas, koji kleče pred svojim crnim komšijama i mole ih za oproštaj.

“Tražimo oproštaj od naše crne braće i sestara za godine i godine rasizma, sistemskog rasizma”, može se čuti kako govori beli muškarac na čelu okupljenih, u govoru koji je u isto vreme bio molitva bogu i molba, prenosi portal “Blic”.

I dok drugi beli vernici takođe kleče, pognutih glava i ruku podignutih prema nebu, crnci koji stoje ispred njih ne mogu da zaustave suze.

“Ovde smo danas jer je policajac klečao na vratu crnog muškarca. Šta nam je draže? To ili da klečimo u miru i solidarnosti”?, zapitao se Džoni Gentri, organizator molitve.

“Molim se za moju belu, smeđu i crnu braću i sestre koji su imali hrabrosti da razotkriju rasizam u mom srcu”, poručio je, takođe, predvodnik ove molitve, kako prenosi indijski portal na engleskom jeziku WION.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More