Dečaka iz Srbije kojeg su u Parizu pretukli policajci hitno operisan: Sledeća 24 sata su presudna

Foto/Printscreen/You Tube/Ilustracija
201

Četrnaestogodišnji dečak iz Srbije Gabrijel Đorđević, kojeg su policajci u Parizu brutalno pretukli, juče je hitno operisan kako bi lekari pokušali da mu spasu oko.

Operacija, koja je trebalo da traje oko sat vremena, trajala je duže od tri sata, a lekari su rekli da su prvih 24 sata nakon operacije presudni, prenosi Telegraf.

Gabrijel je operisan u čuvenoj bolnici Necker u Parizu, specijalizovanoj za decu, a porodica je za portal “Svi Srbi u Parizu” rekla da je operacija bila veoma složena i da su povrede oka bile veće nego što se u prvi mah mislilo.

Operacije je na kraju izvršena uspešno i na radost svih, Gabrijel je posle operacije mogao lepo da vidi na svoje povređeno oko. Ipak, pred dečakom je težak oporavak. Naime, na svaka dva sata doktori mu kontrolišu vid i u slučaju da posle 24 sata ne bude nikakvih promena, oko će mu biti spaseno uprkos metalnoj pločici i dva ožiljka koji će mu ostati.

Gabrijela (14) iz Srbije pretukla policija u pariskom predgrađu (FOTO)

Podsetimo, Gabrijel je pretučen u pariskom predgrađu Bondi u noći između 25. i 26. maja, kada ga je Brigada za borbu protiv kriminala privela u policijsku stanicu jer je bio u društvu momka koji je pokušavao da ukrade skuter.

Kobne večeri Gabrijel se nije vratio kući, a njegova majka je mislila da je sa svojim starijim bratom koji je izašao na večeru. Oko 23 sata stariji brat se vratio kući i primetio je da nema dečaka, sa kojim deli sobu. Počeo je da ga traži svugde po gradu.

Oni kažu da je tokom noći policijska stanica u mestu Bondi pozvala porodicu i rečeno im je da je Gabrijel u pritvoru, i to zbog krađe skutera, u kojoj je navodno učestvovao sa još jednim mladićem.

Pretučenom Gabrijelu u Parizu stigla podrška od poznatog fudbalera, bitka za dečakovo oko (FOTO)

Njegova majka kaže da je pitala za njegovo zdravlje i da joj je rečeno da je sve u redu. Ona je navela da je pozvala policijsku stanicu u osam sati ujutru, a zatim u devet. Svaki put joj je rečeno da će je sin nazvati. Nešto kasnije stigao je poziv porodici iz Hitne pomoći bolnice Žan Verdije u Bondiju kako bi joj rekli da je njen sin prevezen iz policijske stanice u bolnicu. Kada je porodica stigla ugledala je dečaka sa ozbiljnim povredama glave i lica.

Medicinski izveštaj ukazuje na to da je Gabrijel zadobio povrede lica i lobanje praćene povraćanjem, tri polomljena zuba i „prelom leve maksilarne kosti“.

Dečaku klečali na glavi?

Gabrijel je u bolnici rekao da su ga 26. maja oko jedan sat ujutru zaustavili policajci, dok je bio sa prijateljem koji je pokušavao da ukrade skuter. Dvojica mladića su se dali u bekstvo u dva suprotna smera pošto su videli da policija dolazi. Policajci su Gabrijelovog prijatelja srušili na zemlju, a zatim su mu stavili lisice na ruke i odveli. Gabrijel kaže da su ga policajci udarili nekoliko puta u lice.

Kako kaže, prilikom hapšenja bili su prisutni tri muškarca i žena.

“Oborili su me na zemlju, stavili jedno koleno na glavu, drugo na ramena i stavili mi lisice. Plavokosa žena mi je držala zglobove i stopala dok me je bradati policajac šutirao čizmama u glavu”, ispričao je Gabrijel.

Porodica traži pravdu

Porodica teško povređenog srpskog dečaka odlučila je da podnese tužbu protiv policijskih službenika zbog primene sile.

“Radije bih da su ga uhvatili i strpali u zatvor, a ne da ga tako masakriraju”, rekla je Gabrijelova majka.

Dečak je i dalje u šoku zbog svega što se dogodilo.

“Ne jede ništa, sve što proguta povrati. Ako bih ga uhvatio i uradio mu ono što je učinio mom malom bratu, koliko godina zatvora bih dobio? Ono što želimo je da policija plati za svoje postupke i da nam šalju policajce koji znaju kako da reaguju”, rekao je njegov brat Šerif.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More