Italijani smatraju da je baš njihov premijer najbolje upravljao pandemijom korone

foto:Youtube Printscreen
128

Procentualno najveći broj Italijana , 51 odsto, smatra da je premijer Đuzepe Konte političar koji je najbolje na svetu upravljao pandemijom koronavirusa, bolje nego nemačka kancelarka Angela Merkel”, pokazali su rezultati upravo završenog istraživanja sprovedenog za “Medija skay”.

Za “Konte najbolji lider”, prenosi dnevni list “La Republika”. glasali su u najvećoj meri oni koji su na izborima do sada, ili bi na budućim, bili mogli biti neodlučni, ali i znatan broj pristalica partija i leve , 8 odstom i desne i 16 odsto.

Najjači pojedinačni konkurent popularnosti premijera Kontea je bivši guverner Centralne Evropske Banke Mario Dragi, a zatim sledi predsednik regije Kampanja Vicenco de Luka, koji je postao planetarno poznat po video porukama svojim sugrađanima u toku pandemije koronavirusa.

Istraživanje je pokazalo da bi, ukoliko bi premijer Konte osnovao svoju partiju, mogao računati na procenat koji danas u glasačkom telu Italije ima Džordža Melone, vođa desničarske “Frateli d”Italia”, oko 15 odsto.

I dalje, prema rezultatima ankete najviše pristalica ima deničarska “Liga” Matea Salvinija, za koga bi glasalo 26, 2 odsto ispitanih, što je daleko manje u odnosu na vreme kada je “Liga” bila na vrhuncu popularnsti, sve do početka pandemije koronavirusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More