Završena prijava za 100 evra, ko nije dobio novac može da se žali

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC
131

Mogućnost građana da se prijave za jednokratnu državnu pomoć od 100 evra završena je u ponoć. Za primanje žalbi i procesuiranje dosadašnjih prijava i narednih nedelja će biti dostupni kol-centar i internet-stranica Uprave za trezor. Uvedena je i posebna opcija za proveru u kojoj banci je uplaćen novac, jer je to pitanje mučilo mnoge građane.

Prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, prijavilo se 4.311.800 državljana Srbije, a pomoć je automatski dobilo još oko 1,9 milion penzionera i korisnika socijalnih novčanih davanja. Od tih više od 6,2 miliona građana, novac je legao na račune njih 6.013.861, pišu Novosti.rs.

Među penzionerima i drugim punoletnim građanima koji ispunjavaju sve uslove za ovu pomoć, ima i onih koji nisu dobili novac. Nadležni kažu da treba da prijave problem, ili putem portala Uprave za trezor ili pozivanjem kol-centra. Naglašavaju da svi koji su već ostavili podatke budu strpljivi, jer će dobiti odgovor.

Nova opcija za sve koji ne znaju u kojoj banci im je leglo 100 evra (FOTO)

– I penzioneri i ostali mogu da ostave reklamaciju preko kol-centra 0800 101 100 ili na portalu idp.trezor.gov.rs koristeći opciju “prijavi problem” – kažu u Ministartsvu finansija. – U odeljku “tip problema” mogu da odaberu neku od opcija – podaci ne prolaze, nije legla uplata, nije moguća prijava preko sajta, a uvedena je i – ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Razlog je veliki broj poruka građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave, odnosno u statusu im je napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde. Svima će biti odgovoreno u najkraćem roku, a 30 ljudi se svakoga dana bavi ovim prijavama i problemima.

Nova opcija za sve koji ne znaju u kojoj banci im je leglo 100 evra (FOTO)

Prema rečima Siniše Malog, svi će biti isplaćeni do ponedeljka 8. juna.

KORAK ISPRED DRUGIH

Neke zemlje se još bave virusom korona, druge počinju da implementiraju ekonomski program, a kod nas je to u toku. Gledamo dva ili tri koraka unapred – kaže ministar Mali. – Zato uvodimo nove mere i podsticaje za dodatno zapošljavanje, kako bi oni koji su trenutno bez posla ili povratnici iz inostranstva u ovoj zemlji videli budućnost.

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More