“Lekari ga obilaze svaka dva sata “, potresno svedočenje brata pretučenog Gabrijela iz Francuske

Foto: PrintScreen/YouTube/Francuska policija
174

“Umoran sam i zabrinut. Neću biti dobro sve dok ne budem znao hoće li mom malom bratu biti dobro”, ovako govori Šerif Jovanović, rođeni brat Gabrijela Đorđevića (14), nedavno brutalno pretučenog u intervenciji policije u Parizu i koji se trenutno oporavlja u Dečjoj bolnici “Neker”.

“Još sam u šoku. Ne uspevam da se vratim normalnom životu”, kaže Šerif, koji sve vreme, sa majkom Draganom, provodi uz Gabrijelovu bolničku postelju.

“Još nemamo rezultate. Lekari svaka dva sata dolaze da ga obiđu, da urade analize i vide u kakvom je stanju njegovo oko. Funkcija mu je zasad očuvana. Vidi, ali mu predstoji reedukacija”, prenosi sagovornik “Novosti”.

Šerif ističe da se lekari maksimalno trude i da mnogo brinu o Gabrijelu. Kaže da se njegov mlađi brat tek malo povratio, da govori, ali da deluje kao da nije prisutan.

“I ona je užasnuta. Ne može da shvati kako su mogli tako da ga pretuku”.

Bilo joj je naročito teško kada je otišla u bolnicu, na poziv lekara, od kojih je saznala da joj je sin prebačen iz policijske stanice.

“Kada se vratila kući, pričala mi je da se veoma uplašila da Gabrijel ne izgubi oko. Malo je nedostajalo. Ni danas ne znamo kako će sve da se završi. Ovo je prava katastrofa”.

Stariji brat i dalje ne može da razume kako su policajci tako mogli da nagrde dečakovo lice.

“Ima samo 14 godina. Nemoguće je to što su mu radili! Još malo pa će tući decu predškolskog uzrasta”, ogorčen je.

Za svog brata kaže da je dobar dečak, da nikada pre toga nije imao problema s policijom, da nije izostajao sa časova.

“Niko ga ujutru ne budi da bi išao u školu! Ustaje sam, uči, nema problema, ni sa profesorima, ni sa drugovima. Svi ga vole”.

Objasnio nam je i šta se desilo te kobne večeri.

“Izašao je sa prijateljima. Našli su neki stari, napušteni skuter, koji je tu dugo stajao. Tukli su ga zbog mopeda koji se raspadao! Čak i da su ga uzeli, ne bi mogli da ga upale. Dete je, nije znao. I da ga je dovezao kući, vratio bi ga vlasniku”, objašnjava Šerif za “Novosti”.

U svakom slučaju, sve to, ističe, nije razlog da mu tako nešto urade. Sada je, kaže, najvažnije da mu brat ozdravi. I da dočekaju pravdu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More