Merkel: Moramo hrabro i odlučno delovati

(John MacDougall/Pool via AP)
93

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas da je sada važno isprabno, hrabro i odlučno delovati kako bi Nemačka izašla iz najteže privredne krize njene istorije.

Merkelova je, u nedeljnoj poruci, naglasila da mere dogovorene ove nedelje objedinjavaju klasični paket za podizanja privrede i paket usmeren za budućnost.

Klasični paket podrške privrede svoje delovanje će razviti 2020.i 2021, dok će dugoročni paket budućnosti od 50 milijardi evra biti potreban zato što klimatskim promenama i digitalizacijom menja i način privređivanja.

U susret klimatskim promenama nemačka vlada, prema njenim rečima, u paketu budućnosti ide strategijom vodonika, koja će biti odlučno primenjena.

Takođe, najavila je, obnovljive energije i sanacija zgdrada biti snažnije podsticani, te će se ići na potpunu promenu mobilnosti.

Isto tako biće pojačani napori i u oblasti digitalizacije, a s tim u vezi Merkel kaže da će se podsticati veštačka inteligencija i izgradnju bržih mreža.

„Radi se o tome da školama omogućimo brzu digitalnu nastavu”, poručila je ona.

Svi ti koraci, dodaje, su mogući samo zahvaljujući tome što je proteklih godina dobro vođena privreda.

Merkelova je ukazala da će za ove impulse biti potrebno i novo zaduživanje, ali da to ne znači da narednih godina nije potrebno solidno vođenje budžeta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More