Evo kako vozači u Srbiji izbegavaju plaćanje putarine

U JP "Putevi Srbije" isplanirali kako će stati na put takvoj praksi

262

STARA PAZOVA – Oko 35 hiljada vozača u Srbiji godišnje pokuša da izbegne naplatu putarine na relaciji Beograd – Niš, javlja RTV.

Kako se objašnjava, njihov ulazak na autoput je zabeležen, ali se ne zna gde su i kako izašli, što znači da su to uradili nelegalno.

Kada vozilo ne plati putarinu, to znači da je prošlo kroz žicu, što govori da vozači ili stanovnici mesta duž autoputa seku žicu i razgrađuju ogradu.

Takvi vozači nanose višestruku štetu, kažu u JP „Putevi Srbije“, između ostalog i zbog opasnosti izlaska životinja na put, a naravno štetu trpi i država zbog neplaćenih putarina.

Sledeće godine na deonice autoputa Beograd – Niš će biti postavljeno 56 kamera koje će snimati vozače koji budu pokušali da izbegnu da plate putarinu na naplatnoj rampi, rekli su iz JP „Putevi Srbije“.

Na taj način će se detektovati i deonica na kojoj je razgrađena ograda i napravljen „divlji“ izlaz, a ti vozači će biti sankcionisani.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More