“Predstavljam svoju zemlju na najbolji način”! Đorđe ima samo 10 godina a već osvaja svet! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
332

Desetogodišnji virtuoz na harmonici, Đorđe Perić iz Bijeljine, osvojio je tri zlatne medalje na međunarodnom festivalu “Konstelejšn”, koji je održan od 12. do 16. juna u Ukrajini.

Đorđe je osvojio zlato u solo instrumentalnom žanru uzrasta do 12 godina sa maksimalnim brojem bodova, u duo kategoriji – zajedno sa Dejanom Jovičićem, uzrasne katogorije do 12 godina, te kategoriji trio sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobadom, uzrasne kategorije do 16 godina, prenosi portal “Telegraf”.

Đorđe Perić je istakao da mu je ovo 54. nagrada koju je dobio iz jedanaest zemalja.

“Veliko je zadovoljstvo kada osvojiš zlato i dobiješ sve desetke na međunarodnom takmičenju jer predstavljam svoju zemlju na najbolji način”, rekao je ovaj desetogodišnjak.

Organizator festivala je Udruženja umjetnika “Sozvezdie” iz Ukrajine, a festival se ove godine prvi put održao onlajn zbog pandemije korona virusa.

Na ovom takmičenju učestvovalo je više od 300 takmičara iz nekoliko evropskih zemalja.
Takmičare je ocjenjivao žiri sačinjen od istaknutih profesora sa Nacionalne muzičke akademije “Petar Iljič Čajkovski” iz Kijeva, i Nacionalne muzičke akademije “Antonina Neždanova” iz Odese.

Nagrađeni takmičari su učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” Bijeljina-Ugljevik u klasi profesora Slaviše Perića, koji je ovom prilikom dobio priznanje za izuzetno visok nivo u pedagoškom radu i umjetničkom stvaralaštvu i rezultativnosti u obrazovanju mladih instrumentalista.

“Veliko mi je zadovoljstvo jer sam dobio priznanje iz Ukrajine, tamo gde sam završio prestižnu muzičku akademiju “A. Neždanov” iz Odese u klasi profesora Vladimira Murze”, istakao je Perić.

On je zahvalio učenicima za postignute rezultate, a organizatorima takmičenja za poziv.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More